Vatanseverlik, Şehitlik ve Gazilik İle İlgili Kompozisyon

 

Vatanseverlik, Şehitlik ve Gazilik İle İlgili Kompozisyon


Vatanını seven insan vatanına ihanet etmez ve vatan uğrunda verilecek canı varsa bunu seve seve feda eder. Çünkü gerçek vatanseverlik sözle değil uygulama ile belli olur. Vatan için çalışan, vatan için alın teri döken insanlarımız gerçek anlamda vatansever insanlarımızdır. Çünkü bizim dini inançlarımıza göre vatan yolunda hayatını kaybeden, Allah yolunda öldürülen Müslüman  kişi şehittir. Vatan yolunda, Allah yolunda, savaş esnasında düşmanla çarpışıp yaralı kalan Müslüman  kişiye ise gazi deriz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin hakkı asla ödenemez.


Kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerimde şehitler ile ilgili şu ayet çok anlamlıdır: “Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar. Onlar, Allah’tan gelen nimet ve keremin; Allah’ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesinin sevinci içindedirler.” (Âl-i İmrân, 169-171)


Vatanı İçin Allah yolunda düşmanla çarpışmış ve yaralanmış gazilerimiz için sevgili Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa  (sav)ise şu sözü söylemiştir:

“Allah yolunda yaralanan her bir yaralı muhakkak kıyamet gününde yarası kanayarak gelir. Rengi kan rengi, kokusu ise misk kokusudur.” (Buhârî, Sayd, 31.)


İşte tüm bunlardan dolayı vatanın kıymetini bilmeliyiz. Bu vatan için canını feda eden şehit ailelerini kendi ailemiz gibi  görmeli, onların emanetlerine sahip çıkmalıyız. Düşmanla çarpışmaktan korkmamalı, savaştan kaçmamalıyız. Çünkü vatan bir milletin namusudur, onurudur.  Katil İsrail; her geçen gün Gazze’deki Müslümanları katletmekte ve binlerce insan yaşamını kaybetmektedir. Orada hayatını kaybeden insanlar vatanları için çarpıştığı için, Müslüman oldukları için şehit olmuşlardır. Oradaki insanların ölen yavrularına bakıp yavrum şehit oldu, bir babanın eşine bakıp eşim şehit oldu demesi onların gerçek anlamda Müslümanlığı yaşadıklarını gösterir. Ölümden korkmuyorlar, seve seve vatanları için hayatını kaybediyorlar.  


Bu da Filistinli kardeşlerimizin  nasıl bir iman gücüne sahip olduklarını hepimize göstermiştir. Filistinli kardeşlerimizin dinine olan bağlılıkları ve iman güçleri sayesinde Müslüman olmayan kimseler bile İslam dinini araştırmaya başlamış ve bu dinin ne kadar değerli bir din olduklarının farkına varmışlardır.  Hakkımızda şehitlik yazılmışsa canımız feda olsun bu vatana. Gazilik yazılmışsa yine  çarpışırız bu vatan için şehit olana kadar.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...