Söyleyeni ve Anlamı İle Birlikte 4 Tane Özdeyiş Örneği

 

Söyleyeni ve Anlamı İle Birlikte 4 Tane Özdeyiş Örneği


1) Affetmek ve unutmak iyi insanların intikamıdır:  (Schiller): İyi insanlar kötülük yapanları affedecek kadar asil kimselerdir. Çünkü böyle kimseler nefretle kendini beslemeyen, insanlıkla kendisini besleyen kimselerdir. İyi insanlar dünyaya sevgiyi yayan, affetmeyi bilen, sevgisi ile, merhameti ile intikamını sessizce alan kimselerdir. Onlar kötülüğe, kötülük ile karşılık vermezler bunun için kötü insanların bile sevgisini zamanla kazanabilirler.

 

2) Allah dolu ellere değil, temiz ellere bakar:( P. Syrus): Allah katında değerli olan malya da mülk zenginliği değildir. Alın teri ile helalinden kazanç sağlamak ve salih bir kul olmaktır. Çünkü Allah temiz yüreklere, ekmeğini taştan çıkaran güzel insanların elime bakar ve onları daha çok sever.

 

3) ''Zor olan ölümden değil kötülük fikrinden sakınmak ve ondan korunmaktır. Çünkü kötülük, ölümden çok daha hızlı koşar.'' (Sokrates) Kötülük insanı zehirleyen bir histir ve hızla yayılır ve başka insanlara zarar verebilir. Bunun için ölümden değiş kötülük fikrinden sakınmalıdır insan. Çünkü kötülük ölümden daha hızlıdır. Kötülükten uzak durmalıyız ve içimizde iyiliği beslemeli, iyi insan olmalıyız.

 

4) Ben atomu insanlığa hizmet etmek için parçaladım. Onlar bomba yapıp birbirlerini yok ettiler.(Albert Einstein) : Atom insanlığın hizmetine yapıldı ama insanlar onu kötü niyetle kullanmaya başladı ve savaşları ortaya çıkardı. Savaşlar da insanı yok etmeye başladı ve kötülük baş gösterdi dünyada. Hırs, intikam ve zalimlik başladı. Albert Einstein insanlık için yaptığı şeyin insanların birbirine karşı kullanmasına üzülmüştür ve insan olarak kalmanın önemine değinmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...