Yaşlı İnsanlarda Bilgelik Var Mıdır, Nedenleriyle Açıklayınız.


Yaşlı İnsanlarda Bilgelik Var Mıdır, Nedenleriyle Açıklayınız.


Yaşlı insanlar yaşamları boyunca geçirdiği  yıllar,  onlara kattığı deneyimler ile daha bilge olmaya başlarlar. Onların sonsuz bir bilgeliği vardır diyebilirim.  Deneyimlerine, zaferlerine ve yenilgilerine dayanarak sizlere tavsiyelerde bulunurlar.


 Bilgi anlamında inanılmaz bir zenginliğe sahiptirler ve onlardan  çok şey öğrenebiliriz. Yaşlı insanlar bizlere doğru yolu gösteren, deneyimlerinden bizim de faydalanmamızı isteyen, bizlere okuma zevkini, araştırma zevkini aşılayan kimseler olduğu için onlar bilge insanlardır, bilgili insanlardır ve bizim en değerlilerimizdir. Onlarla sohbet etmek, onlara aklı danışmak kendimiz daha güçlü ve daha iyi hissetmemizi sağlar.


Her yaşlı insan bilge insandır diyemeyiz. Çünkü  yaşlı olup kendini hiç geliştirmemiş, hayata dair yeni tecrübeler kazanmamış,  çok sönül bir yaşam sürmüş kişilerden pek bir fayda sağlanmaz. Bilge olanlar daha çok hayatı boyunca çalışanlar, kendilerini geliştirenler ve topluma faydalı olan kimselerdir. Böyle yaşlılar mumla aranır. Çünkü bunların hayatı boyunca topluma faydalı olmuştur, insanlığa faydası olmuştur. Faydalı olan, okuyan, araştıran yaşlı insanlar bilgelikleri ile gençlere yol gösterir onların da kendi yaptığı hataları yapmaması için elinden gelen şeyleri yapar ve bize yardımcı olur.

 


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...