En Sevdiğiniz Renk Hangisidir? Niçin?

 En Sevdiğiniz Renk Hangisidir? Niçin?


Renkler görsel algımızı geliştirir Renklere  bakınca içimizde farklı duygular oluşur. Ayrıca her bir rengin her bir kişide kendine göre özel anlamları vardır. Bu anlamlar da renkleri değerli kılar. Benim en sevdiğim renk yeşildir. Çünkü yeşil rengi görünce kendimi güvende ve huzur içinde hissederim. Yeşil doğa demektir. Yeşil; ağaçlar, ormanlar demektir.


 Yeşil doğanın kendisidir. Bende yaratıcılığımı ortaya çıkardığı için yeşil rengi çok severim.  Yeşilin her tonu beni rahatlatır ve sakinleştirir. Yeşil renge baktığım zaman eski anılarıma gider. Babam ve annemle birlikte elma ağaçlarımızın altında piknik yaptığımız günler aklıma gelir. Ceviz ağacımız, armut ağacımız aklıma gelir ve o zamanki o yeşil ve muhteşem görüntüler gözümün önünden bir türlü gitmez . Bunun için yeşil ren benim için ayırt edici bir renktir. Refah, mutluk verir yeşil renk.

 

Yeşil renk ile ilgili şu ufak bilgiyi da aktarmak istiyorum:

Not: Yeşil vejeteryanlığı temsil eder, kasaplar bu nedenle yeşil rengi kullanmazlar. Kırmızıyı kullanılırlar. Yeşil doğanın kendisidir. Renklerin gözdeki bazı sinir hücrelerini kısa süreliğine devre dışı bıraktığı tespit edilmiştir. Yeşil de onlardan biridir. Yeşile uzun süre bakıldığında gözdeki iki hücreyi öldürüyor, başka tarafa baktığınız takdirde kısa süreliğine hiçbir rengi algılayamıyorsunuz. O yüzden yeşil rengin araba göstergelerinde kullanılması tavsiye edilmez. 


Gece göstergeye baktığınızda kafanızı başta tarafa döndürdüğünüzde kısa süre farklı renkleri algılayamazsınız. Karşıdan gelen farların geçtikten sonra bir süre görmeyle ilgili problem yaşamamızın nedeni de bu konuyla ilgilidir. Bilimsel araştırmaya göre insan gözü mavi ve yeşile uzun süre bakamamaktadır.

 

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...