Kudret (Güç) İle İlgili Özlü Sözler

 Kudret (Güç) İle İlgili Özlü Sözler


İnsan bir makama gelince hemen değişmemeli, eline kudret değişince fırıldak bir kişiliğe bürünmemelidir. Para, mal ve mülk insanı kötü yönde değiştirmemeli ve elinde güç olduğu halde karakter sahibi olmaya devam etmelidir.

Güç ya da kudret ile ilgili özlü sözler şunlardır:

“Kötü bir şey için her zaman mazeretler bulunur, ama kudret sahibi olma isteğinin, insan türünde ilk uğursuzluğu, ilk felaketi oluşturduğunu pek az kişi düşünür. Ve, pazarlardaki çöpçü başından en kudretli imparatorlara kadar hepsi yakalanır bu hastalığa. İşte bu fenalık, fenalıkların en büyüğüdür ve insanlık bir gün bunu çok pahalı ödeme tehlikesiyle karşı karşıyadır.” Cengiz Aytmatov

“Zulmün en kötü sonuçlarından biri de rahata erdiğinde, kudret eline geçtiğinde zalimi rol model alıp isteyerek veya istemsizce ona benzemeye çalışmaktı.” Burçak Yüce.

“Zavallı insanlar! Müthiş bir kudret elinin içine attığı bir çirkefte, hakimi olamadıkları olaylar zincirinin esiri olarak yuvarlandıkları bir kabusta; sefaletlerini, alçaklıklarını süslemek için teselli bulmuşlar, sebepler icat etmişler. Lacivert semalardan, pembe güllerden, dalgalı denizlerden, mavi gözlerden bahsederler… Gamlarını bir şarap kadehinin içinde boğmak isteyen çaresizler gibi kalplerinin, fikirlerinin zehirlerini hayaller içine dökerler… Heyhat!… Bu hayal bütün zehirlerini atar!.. Hayat… O daima odur, hükümsüz, neticesiz bir rüyadır!” Halit Ziya Uşaklıgil.


“Her şeyin kıymetini, o şeyler elinizdeyken bilin. Sağlık, mutluluk, huzur, dostlar... Hepsi ama hepsi, yokluklarında kocaman birer boşluk bırakırlar. Onlara sımsıkı sarılın ki, o dipsiz kuyulara düşmeyesiniz. Allah'tan başka bu dünyada gerçek bir güç yoktur. Bunu asla unutmayın. Gerçek güç ve kudret sahibi, yalnız ve yalnız şanı yüce olan Allah'tır. O'ndan başka kimsenin önünde eğilmeyin. O'ndan başka kimselere kul olmayın. Dünya çıkarı ya da korku belası, sizi kula kul etmesin. Başınız, hiçbir zalim önünde eğilmesin. Unutmayın ki hayat, korkuların bittiği yerde başlar. Ve gerçek özgürlük, kimseye boyun eğmemektir.” Cahit Zarifoğlu.


“İnsan, şu kâinat içinde pek nazik ve nazenin bir çocuğa benzer. Zaafında büyük bir kuvvet ve aczinde büyük bir kudret vardır. Çünkü, o zaafın kuvvetiyle ve aczin kudretiyledir ki, şu mevcudat, ona musahhar olmuş.” Said Nursi.

“Kuvvete dayanmayan adalet aciz adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.” Blaise Pascal.

“Hepimizin içinde zenginliğe ya da fakirliğe sağlığa ya da hastalığa ve özgürlüğe ya da köleliğe izin veren güç yatar. Bunları kontrol eden başkası değil biziz. “Richard Bach

“Gücümüzü hırlaşmak için değil birleşmek için kullanmalıyız.” Malcolm X.


“Bir insanın özünü anlamak ister misiniz? O halde eline geniş kudret verin. “Pittakus.

“Kim ki kuvvetine aldanarak zayıfları hor görürse onun kuvveti başına bela olur.” Beydebâ.

“Kuvvetin en kötüye kullanılış şekli muhakkak ki kişinin karşısındakini zorla evet dedirtmesidir.” Emile Alain.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...