Vatanımıza Karşı Görevlerimizi Nelerdir?

 Vatanımıza Karşı Görevlerimizi Nelerdir?


İçinde doğduğumuz, gözümüzü ilk açtığımız yer vatanımızdır. Benim ülkem olan Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir karış toprağı benim en değerlimdir. Bu topraklar bize vatan evlatları tarafından şehit edilerek bırakılmıştır. Bize emanet edinen vatan topraklarına sonuna kadar sahip çıkmak ise her birimizin görevidir.


Vatanıma karşı sorumluluklarım onun için her şeyi göze almam başlar. Vatanım savaş tehlikesi altında olduğu zaman hiç korkmadan düşmanla çarpışırım ve vatan yolunda şehit düşmek için canımı feda etmeye her daim hazır olurum. Vatanımı daha iyi bir yere getirmek için öncelikle öğrenci olarak üzerime düşen vazifeleri yerine getiririm. Çalışkan olurum, disiplinli olurum, ailem karşı, vatanıma karşı görevlerimin ne olduğunun farkındalığı ile hareket ederim. Devletin koyduğu kanunlara itiraz etmem ve devlet düşmanlığı yapmaz. Vatanımı her şeyden çok severim. Büyüdüğüm zaman seçimlerde oy hakkımı kullanırım. Büyüdüğüm zaman askerlik görevimi yaparım.


Milli marşımız okunurken ciddi olurum ve şehitlerimizi düşünerek daha çok çalışır ve daha çok vatanıma bağlı bir insan olurum. Üretken ve çalışkan biri olarak vatanıma hizmet ederim. Güzel ahlaklı birey olurum ve bilinçli bir vatandaş olurum. Birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımseverlik konusunda üzerime düşeni yaparım.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...