Şikayet Ettiğiniz Yaşam Belki De Başkasının Hayalidir.” (Tolstoy) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

Şikayet Ettiğiniz Yaşam Belki De Başkasının Hayalidir.” (Tolstoy) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 

Gözü bir türlü doymayan, buldukları ile yetinmeyen ve hep daha fazlasını isteyen  sadece insanoğludur. Her ne kadar hep daha fazlasına sahip olmak istesek de  bizden daha zor durumda olan insanların olduğu bazen aklımıza bile  gelmez ve şımarmaya devam ederiz. Şikayetlerimiz bir türlü bitmez. Arabam olsaydı deriz ve hayal ettiğimiz arabaya kavuşunca bu defa da daha üst modelini isteriz. Evimiz olsun isteriz ve sahip olduğumuz evi de beğenmeyip bir süre sonra daha büyük ve daha pahalı evler istemeye başlarız. 

Oysa bizim sahip olmak istediklerimize sahip olmayan, bir kuru ekmeği dahi bulamayan, çocuğuna birazcık süt bile alamayan o kadar çok aile vardır ki bunları saymakla dahi bitiremeyiz.  Bizim şikayet ettiğimiz yaşamın başkasının hayali olduğunu unutur ve bencilce yaşamaya devam ederiz. Oysa bu yaşam yaşamak değildir aslında. İnsan yeri geldiği zaman buldukları ile yetinmesini bilmelidir ve hep kendinden daha zor durumda olanları düşünerek kendini o insanların yerine koymalıdır. 


Sağlığımız yerindeyse, çalışacak gücümüz varsa ve bize yetecek kadar paramız varsa halimize şükretmeli, çalışmaya ve ilerlemeye devam etmeliyiz. Sevdiğimiz insanlardan, bize emek eden insanlardan  yüksek bir beklenti içine girip onları zor duruma düşürmemeliyiz. Şikayet etmek yerine beğenmemek yerine daha iyisini yapmak için kendimiz çok çalışmalı ve bizden daha zor bir hayat koşulları içinde olan insanlara yardım eli uzatmalıyız.


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...