Okula Yeni Başlayacak Olan Bir Çocuğun Hissettiği Duyguları Bir Kompozisyon Şeklinde Yazınız.

 Okula Yeni Başlayacak Olan  Çocuğun Hissettiği Duyguları Bir Kompozisyon Şeklinde Yazınız.


Ana okuluna ya da birinci sınıfa yeni başlayacak olan çocuklarda ilk duygu endişe ve korkudur. Çocuklar hiç tanımadığı bir ortama girecekleri için, ailesinden ayrılacakları için kendilerini kötü hissederler ve başlarda aileden ayrılmak istemezler ve ağlamaya başlarlar. Çocukların endişeleri şunlardır: Okula gittiğimde okulumu, sınıfımı sevecek miyim, arkadaşlarım beni sevecek mi, ben onları kendime yakın bulacak mıyım, öğretmenim olan kişi  annem ve babam gibi beni sevecek mi, bana iyi davranacak mı gibi düşünceleri içinden geçirirler. Okul nasıl bir yer acaba? 

Orada da oyuncaklar var mı? İstediğim zaman dışarı çıkacak mıyım gibi sorular sorarlar. Çocuklar kaygı içinde olurlar ve başlarda anne ve babaya aşırı bir bağlanma olur ve bu durum çocuğun okula uyum sağlaması ile zaman içinde azalmaya başlar ve daha sonra da yok olur. Çocukların gereksiz yere endişe duymaması için ailelerin onlara her yönden destek olması gerekir. Okul başlamadan önce aile bireyleri çocuğu okula götürmeli, okul binasını gezdirmeli, sınıfını göstermeli ve ona okulunu sevdirecek şeyler söylemelidir. Okul müdürü ile çocuğun tanışması sağlanmalı ve çocuk okula bu şekilde hazırlanmalıdır. Çocuğun endişelerine hak vermek gerekir.

Endişelerinin neler olduğu hakkında çocukla konuşmalıyız ve bu endişelerin olmasının doğal olduğunu, biz de çocukken aynı duyguları yaşadığımızı ona güzelce anlatmalıyız. Bu şekilde çocuklar kendilerini daha iyi hissederler ve aileye güven de daha çok artar. Böylece çocuk okuluna ve arkadaşlarına da daha kolay uyum sağlar.

 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...