“İyiler Kaybetmez Ama Kaybedilir.” (Peyami Safa) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “İyiler Kaybetmez Ama Kaybedilir.” (Peyami Safa) Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Hayatın akışında karşımıza farklı insanlar çıkabilir. Bu insanların kimisi iyi, kimisi kötü olabilir. Kötü insanlar huyları gereği kötü olmaya devam ederken, iyi insanlar da iyiliği huy edindikleri için iyi olmaya, merhametli olmaya devam ederler. İyiler kaybetmez ama kaybedilir der Peyami Safa. 

İyi insanlar, yüreğinde sevgi olan, empati kurma becerisi olan güzel kimselerdir. Böyle kişiler insanlardan kötülük görse bile iyi olmaya devam ederler, karakterinden, asilliğinden asla ödün vermezler. İyi insanlar kaybetmezler çünkü onların içinde kötülük, düşmanlık yoktur. İyi insanlar kaybedenler kaybederler. Çünkü kendilerini o iyi insanın sevgisinden, ilgisinden mahrum bırakırlar ve tek başına kalırlar. İyiler kaybedildiği zaman onları kaybeden kişiler pişman olur ama iş işten geçmiş olur. 


Bazen her türlü iyiliği yaptığımız insanlar bile bize ihanet edebilir, bizi üzebilir. Bir kişi bize böyle bir yanlış yaptı diye iyi olmayı bırakmamalıyız. Yine insan olarak kalmaya devam etmeliyiz ve kötünün bize yaptığı kötülüğün cezasını çekmek için onu kendi ile baş başa bırakmalıyız. Kötü insan da ne kaçırdığının farkına varmalı ve yaptığı hatalardan bir an önce vazgeçmelidir. Çünkü iyi insanlar bir daha kolay kolay böyle kimselere güvenemezler.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...