Yaşadığınız Ya Da Tanık Olduğunuz Haksızlıklara Nasıl Tepki Verirsiniz? Arkadaşlarınıza Açıklayınız.

 Yaşadığınız Ya  Da Tanık Olduğunuz  Haksızlıklara Nasıl Tepki Verirsiniz? Arkadaşlarınıza Açıklayınız.

 

Bir toplumda adalet yoksa orada ahlak da bulunmaz. Adaletin olmadığı toplumlarda kaos ortamı oluşur. İnsan haklarına ve adalete önem verilmezse insanca yaşam diye bir şey de olmaz. Bir haksızlığa uğradığım zaman hakkımı sonuna kadar ararım ve hakkımı yiyen kim olursa olsun o kişiye de hakkımı helal etmem. Haksızlığa uğradığım zaman susmak ve susanların da  haklarını korumaktan aciz olduğunu dünürüm.


  Haksızlıklara karşı gerekli yerlere şikayette bulunurum. Hakkımı alana kadar direnirim ve kendimi en iyi şekilde savunurum. Hakkını savunmayan, korkan insanlara da korkmaması gerektiğini söylerim ve hak ettiklerini elde edinceye kadar mücadele etmelerini söylerim.  Hakkımı ararken şiddete başvurmam. Devlet yöneticilerinin adaletle en iyi şekilde benim hakkımı arayacağına inanırım. Devlet benim hakkımı savunamazsa devlet görevlilerine olan güvenim ve inancım da sarsılır.




 Yasal yollara da başvurduğum halde hakkım bana geri teslim edilmezse kimseye zarar vermem ama adaletin er geç bir gün tecelli edeceğini bilirim ve sabırla o iyi günleri, haklı olacağım günleri beklemeye çalışırım. Sabırla beklediğim halde hakkım hala verilmediyse onu da hakkımı yiyenlerin insanlıktan noksan olduğuna yorarım ve  bir daha başka konularda hakkımı kimseye yedirmemek için daha akıllı olmaya ve daha dikkatli olmaya özen gösteririm.

 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...