Ayşe Kulin Sözleri

 

Ayşe Kulin Sözleri

 

Doğaya olan sevgisi ve saygısı, insanların yaşadığı acıları, kadınların yaşadığı her türlü zorbalığı eserlerinde çok güzel ve etkili bir şekilde anlatan yazarımız Ayşe Kulin  çok değerli ve çok çalışkan bir yazardır. Ayşe Kulin . Ülkesine oldukça duyarlı olan bir yazardır. Tasarruflu olmayı seven , dişini fırçalarken bile suyu bir açıp bir kapatan , su fazla gitmesin diye, elektrik fazla gitmesin diye  elinden geleni yapan örnek bir yazar, örnek bir şahsiyettir.

 

 Ayşe Kulin sözleri şunlardır:


“Ne derdi dedem hep, “Başlangıçlar önemlidir. Düzgün başlayan bir iş iyi gider. Tıpkı yapılar gibidir ilişkiler de. Temeller sağlam atılmalı! “

Sevgisizlik küçükleri olduğu kadar büyükleri de zedeler.”

“Gözyaşlarım yüreğime mi akıyordu yoksa yanaklarımdan mı yuvarlanıyorlardı, farkında değildim. Haksızlığa uğramışların duyduğu isyanın, kötülük karşısındaki çaresizliğin ve kızgınlığın gözyaşları senelerce, senelerce akacaktı gözlerimden hep içime, hep yüreğime."

"Ben konuşarak ve anlaşarak her sorunun çözüleceğine inanıyorum."

“Yalan giderek büyüyen bir canavara dönüşür, dallanır budaklanır içinden taşar... Sakın yalan söyleme."

 




“"Gezip tozmak için için kendi dininden birini bulamadın mı koca İstanbul'da?" demişti, Doğu'dan gelmiş bir genç, "bizim oralarda olsa çoktan vurmuştuk seni." "İptidailiğinizle bir de iftihar mı ediyorsunuz?" diye sormuştu Selva. "Kolaylıkla adam vurabiliyorsanız nerede kaldı sizin Müslümanlığınız."

 

“İnsan zamanla, acıları, kederleri de kanıksıyordu mutluluğu kanıksadığı gibi.”

“Merhamet, adalet, özgürlük ve eşitlik...Ancak mücadeleyle elde edilebilirdi. Ve madem Tanrı canın yanında akıl da veriyordu kullarına, coğrafya kaderimiz olmamalıydı."

“Ne demişti krallardan biri: ''Kimsenin sonunu görmeden ona bahtiyar kişi demeyiniz!''

İyi ve kötü her şeyi kalın bir perde gibi örten uyku ne muhteşem bir lokman hekim!”

“Çocuk, çok ciddiye alınması gereken bir şeydir kızım. Senin şaka diye söylediğin, bir gün bakarsın ciddiye binmiş."

“Torpilli çocuklar halkın üstün zekalı çocuklarının hakkını yemeğe devam ederlersek ilerde bir gün koca ülke, aptalların yönetiminde kalacak.”

“Hayatın gerçek kahramanları roman kahramanları kadar kolay teslim olmazlar ölüme. Olamazlar. Can tatlıdır çünkü. “

“Çünkü umudumu kaybedersem, hayatı taşıyacak gücüm hiç kalmaz.” (Umut)

“"Hayat akan bir sudur ama bazen berrak, bazen bulanık akar!"

“Elini uzatıp yüzüme dokundu usulca. Eli bir an kaldı yanağımda. Sevginin bana ilk değişiydi bu. Allak bullak oldum.”


“Ne büyük yazık ki, kaçırdıklarını fark etmekte, çok geç kalabiliyor insanoğlu.”

“Biz Türkler değişimi sevmeyiz. Treni kaçırana kadar bekleriz değişmek için.”

“Savaş insana her şeyi öğretir. Bir de barış içinde yaşamayı öğretse keşke.”

“Kimseyi kırmamak, üzmemek şartıyla, her şeyi dene. Bir gün çekip giderken, geride ne aklın kalsın ne de senin yüzünden kırılmış bir yürek.”

“Çiçekleri yolup durma, ” dedi babası, bozkırda susuz büyür çiçek ve kısadır ömrü. Kıymetini bilmek gerek. Gözlerinle sev, koparma sakın”


“Annemi ölümle bağdaştırmak kolay değildi; anneler ölmezdi benim bildiğim, büyükanneler, büyükbabalar, dedeler hatta babalar ölürdü. Anneler sonsuza kadar kalırdı.”

“Neden yapıyordu birbirine bunca kötülüğü insanoğlu? Neden? Neden? Parçalamak, yakmak, kurşunlamak, eziyet etmek, nefret etmek… “

“Atatürk, kendini savunmaktan aciz Türk kadınlarını savunan, koruyan kanunlar getirmişti. Atatürk, yalnızca yüzde sekizi okur yazar olan bir milletin, üç ay gibi kısa zamanda, her yaştan insanıyla okur yazar olmasını sağlamıştı. “

 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...