“Sev Seni Seveni Yerle Yeksan İse de Sevme Seni Sevmeyeni Mısır’a Sultan İse de.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 “Sev Seni Seveni Yerle Yeksan İse de Sevme Seni Sevmeyeni Mısır’a Sultan  İse de.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.



 Bir insan kişilikli ise, içinde size karşı sevgi ve saygı besliyorsa o insanın toplumdaki düzeyi ne olursa olsun  biz de ona sevgi beslemeliyiz ve saygıda kusur etmemeliyiz. İnsan kendisine değer veren, kendisini seven insanlara iyi davranmalı ve onların kalbini kırmamalıdır. Bizi seven insanlara daha çok bağlanmalı ve biz de onlar için ne gibi güzel şeyler yapabiliriz düşüncesi ile hareket etmeliyiz. 



Bir kişi size sevgi beslemiyorsa,  hiçbir suçunuz, hiçbir kötülüğünüz olmadığı halde size kötü davranıyor ve sizden hoşlanmıyorsa o kişi için fazla çaba harcamaya ve zamanınızı kaybetmeye çalışmayın. Bu kişi kim olursa olsun öyle kimselerden uzak durun.  İsterse dünyanın en zengini isterse dünyanın en fakir kimsesi olsun. Sevgi para  ile alınacak bir şey değildir. İnsan sevgi ile yaşar, kendisine değer verenler ile hayatı daha anlamlı ve daha coşkulu yaşamaya çalışır. Bizi sevmeyen insanlara ise kendimizi zorla sevdirmeye çalışmamalıyız. Böyle yaptığımız zaman adımız utanmaza ve yüzsüze çıkar. 


Toplum için de pek bir değerimiz olmaz. Kimi insanlar vardır ki kendilerini sevene değer vermez. Nerede kendini aşağılayan, kendine kötü söz söyleyen kimseler vrsa onlara bağlanmaya, onlar ile arkadaşlık etmeye çalışırlar. Bu son derece tehlikeli ve kişiliğin bitme noktasına geldiğinin bir göstergesidir. İnsan onurlu olmalı, kendini sevmeli, kendine değer vermelidir. Kıymet verenlerle hayatı yaşamak varken neden kıymetimizi bilmeyen gereksizler için enerjimizi, zamanımızı boş yere harcayalım  öyle değil mi?

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...