Bana Mehmet Akif’i Anlat Konulu Kompozisyon Yazınız.

 Bana Mehmet Akif’i Anlat Konulu Kompozisyon Yazınız.


Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu koşullarında, Anadolu halkı varını yoğunu askeri için biriktirmiş ve elinde ne varsa cephedeki askerine yollamıştır. Yeter  ki Mehmetçik aç kalmasın, yeter ki  kahraman vatan evlatları elden ayaktan düşüp düşman karşısında eğilmesin, bükülmesin diye. Kolay koşullarda kazanılmadı bu vatan toprakları. Kimi Mehmetçik bir evin bir oğluydu, kimisi evin en küçüğüydü, kimi Anadolu kadını iki çocuğunu evde bırakıp cepheye koştu ve daha neler neler…


  İşte savaş yılları böyle devam ederken  , açlık, yoksulluk bir yandan ülkem insanlarını güçsüz duruma düşürürken bir yanda da düşman kuvvetler birlik içinde olup üzerimize doğru geliyorlardı. Her ne kadar zorluk çeken milletimizin  içindeki iman gücü ise her ne olursa bir türlü son bulmuyor, vatanı kurtarma arzusu günden güne artıyordu. Çünkü vatan bizim her şeyimizdi. Vatan demek namus demek, köle olmamak demek, bağımsızlık demek, toprağın ekip biçip  kimseye muhtaç olmamak demekti. Mustafa Kemal Atatürk , silah arkadaşları ve kahraman milletin vatansever evlatları bir oldu ve düşmanı bu memleketten kovup yerle yeksan etti. Büyük şair, değerli yazar Mehmet Âkif Ersoy ise  Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin  ulusal marşı olan İstiklal Marşı’nın   yazarıdır. 


İstiklal Marşımız, vatanımızın nasıl kurtulduğunun göstergesi olan, vatan evlatlarının kanı ile sulanan memleketimin  ne zorluklar içinde kazanıldığını anlatan çok muhteşem bir şiirdir. Bu şiiri yazan değerli insan Mehmet Akif vatanı için her zaman çok çalışmış, çok çileler çekmiş ama yine de vatanına asla ihanet etmemiştir. Mehmet Akif içi imanla dolu olan, vatan sevgisi ile dolu olan büyük bir adamdır. Adam gibi adam deriz yani. İşte bu söz de tam da sevgili Mehmet Akif Ersoy içindir bence. Bana göre Mehmet Akif Ersoy milletinin nasıl durumlara düştüğünü en iyi gözlemleyen ve bunu kalemine alıp çok güzel eserler ortaya koyan en iyi şairlerden biridir. 



Onun yazdığı İstiklal Marşı hepimizin yüreğine dokunmakta ve marşımız her okunduğunda duygu dolu anlar yaşamaktayız.  Mehmet Akif Ersoy para için, iki kuruşluk dünya için onurunu kaybetmeyen, dik duruşlu bir adamdır. Önemli olanın alın teri olduğuna inanan, önemli olanın vatan topraklarında bağımsız yaşamak olduğunu savunan ve İslam dinine sıkı sıkıya bağlı olmuş koca yürekli bir devdir bence. Onun yazdığı şiir yüreklerimizden hiçbir zaman çıkmayacaktır. Mekanın cennet olsun Mehmet Akif , Kabrin nurla dolsun vatan şairimiz.

 

 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...