Anne Ve Babaya Saygı İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

 Anne Ve Babaya Saygı İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


 

Çocuğunu bu yaşamda koşulsuz seven ve çocuğu için gece gündüz uyumayan, kolay zor  demeden ekmek parası için çalışan ve ailesini kimseye muhtaç etmeyen kimseler anne ve babalardır. Anne ve baba bu dünyada çocuğa verilmiş en büyük armağandır.  Çocuk da onlara verilmiş olan en büyük nimettir. Bizi her türlü zorlukta büyüten ve bugünlere getiren, bize insan olmayı, güzel ahlaklı olmayı öğreten anne ve babalarımız da elbette en büyük sevgiyi ve saygıyı hak eden kimseler olmalıdır.


 Onlar  bizim baş tacımızdır. Nasıl ki biz küçükken ellerinden gelen her türlü fedakarlığı yapan, her türlü cefayı çeken o kıymetli insanlar saygıyı en çok hak eden kimselerdir. Onları asla kırmamalıyız. Onlara bağırıp çağırmamalıyız Onlar da yaşlandığı zaman biz de onlara bakmalıyız, başımızın üstünde taşımalıyız. Anne ve babalar bu dünyada hakkı ödenmeyecek özel insanlardır. Annelerimiz; bizim için sürekli endişe eden ve geleceğimiz için durmadan çalışan, bize doğru yolu gösteren canlarımızdır. Babalarımız; her ne kadar sevgilerini anneler kadar belli etmese de bizi yürekten seven ve bizim başarılı insanlar olmamız için, okumamız için her türlü zorluğa katlanan değerlilerimizdir.





Anne ve babaya saygı ile ilgili şu ayet de bana hep yol gösterici olmuştur:

* “ Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi, ana babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa,  kendilerine  “öf” bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle.” ( İsra Suresi,  23. Ayet.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...