Sınıfta Sunmak Üzere “Vatanını Seven Bir Öğrencinin Sorumlulukları” Konulu Bir Konuşma Metni Hazırlayınız.

 Sınıfta Sunmak Üzere “Vatanını Seven Bir Öğrencinin  Sorumlulukları” Konulu Bir Konuşma Metni Hazırlayınız.


Sevgili öğretmenim, değerli arkadaşlar!


Vatanını seven bir öğrencinin sorumluluklarını geçmeden sizlere vatan ve vatanseverlik kelimelerinin ne olduğunu kısaca tanımlamak isterim.


Vatan; içinde doğup büyüdüğümüz yerdir. Vatanseverlik ise  bir kimsenin ülkesine duyduğu sevgi ve bağlılıktır. Vatansever kişi vatanının her şeyini seven kimsedir. Vatanın her karış taşı, toprağı, ağaçları, çiçekleri, böcekleri, akarsuları, denizleri vatansever kişi için çok ama çok değerlidir.


Kıymetli arkadaşlarım!


Vatanını seven bir öğrenci ilk olarak Türk milletinin birliğine ve bütünlüğüne  bilinçli, ve duyarlı bir şekilde inanan kişidir. Vatansever bir öğrenci üzerine düşen sorumluluklarını yerine getirir ve işini en iyi şekilde yapar. Vatansever bir kişi , vatanına olan sevgisini lafla değil uygulama ile gösterir. Mesela;  sürekli vatanımı çok seviyorum, vatanım için her şeyi yaparım gibi laflar konuşmak yerine gerçek anlamda bir şeyler yapmalıyız. Çok çalışmalıyız, bilim ve teknolojiyi takip ederek ülkemizi nasıl çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkarabilirim düşüncesi ile hareket ederek durmadan, yılmadan çalışmaya devam etmeliyiz.



Vatan toprakları bizim için çok önemlidir. Onun için  bu topraklara sahip çıkmalı, vatanımın havası, suyu, toprağı kirletilmemelidir. Ülkemin ormanlık alanları korunmalı, ağaçlar yakılmamalı, yeşil alanlar yok edilerek yerlerine apartmanlar dikilmemelidir. Doğal olan güzellikler doğal hali ile kalmaya devam etmelidir.


Vatansever olan kişi zamanın kıymetini bilmelidir. Bunun için de vatansever kişi  her gününü   diğer günden daha çok bilgi öğrenmeye ve kültürlü olmaya harcamalıdır. Vatansever bir öğrenci olarak okulumun kıymetini bilmeliyim, bağımsız bir ülkede olduğum için şükretmeliyim ve bunun için öğretmenlerimin, arkadaşlarımın değerini bilmeliyim ve onlar ile güzelce geçinmeliyim. Bayrağımın göklerde özgürce dalgalanmaya devam etmesi için var gücüm ile çalışmalı ve geleceğe umut olmalıyım.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...