“Mağlubiyete Uğrayınca Ümitsizliğe Kapılma, Başarısızlıkta Bir Zafer Arzusu Yatar.” Sözünü Açıklayan Bir Yazı Yazınız.

 “Mağlubiyete Uğrayınca Ümitsizliğe Kapılma,  Başarısızlıkta Bir Zafer  Arzusu Yatar.” Sözünü Açıklayan Bir  Yazı Yazınız.


Hayat yolunda her ne kadar mutlu günlerimiz, güzel günlerimiz varsa elbette kötü ve başarısız günlerimiz de olacaktır. Mağlubiyet;  yenilme, kaybetme, başarısızlığa uğrama gibi anlamlara gelir. Hayatımızda bazen yolunda gitmeyen işler olabilir. Ya da ülkece bir savaşa girdiğimiz zaman bazen yenilgiye uğrayabiliriz.  Yenildik diye, başarısızlığa uğradık diye umudumuzu kaybedersek ve bir daha başarmak için, yenmek için mücadele etmezsek işte o zaman gerçekten mağlup olmuş oluruz.


 Oysa yenilgilerden ders çıkarak daha çok çalışıp daha dikkatli olursak başarı bizimle olur. İnsan mağlup olunca içinde bir burukluk hisseder. Tekrar başarılı olmak için yine mücadele etmeye başlar ve umutlu bir şekilde çıktığı yoldan muzaffer bir şekilde geri döner. Yeter ki ümitsizliğe kapılmayalım ve  başarmak için çalışmaktan, fedakarlık göstermekten vazgeçmeyelim.  Kurtuluş Savaşı sırasında yapılan Kütahya Eskişehir Savaşı  mağlubiyetle  sonuçlanmıştır.   Bu savaş sonunda uğradığımız hezimet bizi daha da güçlü kılmış ve  Sakarya Meydan Muharebesinde düşmana acı kaybın ne olduğunu milletimiz bir güzel hissettirmiştir.






Bu sözü şu örnekle de kısaca anlatabiliriz:

Çok çalıştığımız ve başarmak istediğimiz bir sınavdan düşük puan aldık diyelim. Aldığımız bu düşük puan bizi üzmemelidir. Bir dahaki sefere daha çok çalıştığımız zaman içimizdeki o başarısızlık duygusu  bizi  zafere ulaştırmak için  mücadele edecektir. Tekrar girdiğimizde başarılı olduğumuz zaman bunu geçmişteki hatalarımıza ve hatalarımızdan çıkardığımız derslere borçlu olacağız. İşte tüm bunlardan dolayı bazen yenilmek de kişiyi daha güçlü kılar ve zararın neresinden dönülürse bizim kâr olur ve kazanan biz oluruz.

 

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...