Kitap Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? Bununla İlgili Bir Metin Yazınız.

 Kitap Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? Bununla İlgili Bir Metin Yazınız.


Kitap okumak ve kitap seçmek için kitapçıya uğramak insanın kendisi için bir kazanımdır. Ufkumuzu genişletmek için, sorgulayıcı olmak, empati kurabilmek için, hayata daha geniş açıdan bakmak ve daha bir çok şey için kitap okumalıyız. Kitap seçerken her yaş döneminin kendine özgü kitapta istediği özellikler vardır.


Mesela küçük yaşlardaki çocuk kitap seçiminde şunlara dikkat eder:

Kitabın inceliği, kalınlığı, içinde onların ilgisini çekebilecek resimlerin olup olmaması, sevdiği konuların olup olmaması, parlak renkli olması, Kitabın  kısa ama çocuğu etkileyen içeriğinin olması, çocuğun hayal dünyasına inebilmesi, kendi küçük ellerine o kitapların uygun olması vb gibi çok şeye bakarlar.


Biraz daha yaşça büyük çocuklar ise kitap seçerken şunlara dikkat ederler: Karakterleri güçlü olan kimseleri hikayelerde okumak isterler, yeni bilgiler öğreten ve çocuğun zihinsel, sosyal gelişimine katkı sağlayan kitaplar onların dikkatini çeker. Sadece iyileri değil kötülerin de anlatıldığı kitapları alırlar. Yetişkin insanlar ise  kendi ilgi ve isteklerine uygun kitaplar seçerler. Kitap seçerken yazarın kullandığı dil de önemlidir. 





Akıcı ve sade bir dille anlatılan kitaplar daha çok rağbet görmektedir. Herhangi bir şeyi savunmayan, objektif olan yazarların kitapları da çok beğenilenler arasındadır. Çok satılan kitaplar, dünya klasikleri ve filmleri yapılan kitaplar da çok ilgi görür. Kişisel gelişimimize destek olan, bize yeni bilgiler öğreten ve bizi geliştiren kitapları seçmeli ve okumalıyız.




0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...