‘’ Yarın Yorgun Kimselerin Değil Rahatlığına Kıyabilenlerindir. ’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon

 

" Yarın Yorgun Kimselerin Değil Rahatlığına Kıyabilenlerindir." Sözü İle İlgili Kompozisyon


İnsanlar gelecekte rahat bir yaşam sürmek için gençlik yıllarında , güçlü dönemlerinde çalışmalıdır. En güzel , en verimli yıllar bizim  gençlik dönemlerimizdir. Yarınlara ulaşabilmek için, gelecek yaşamımızda  başka insanlara el açmamak için şimdiden çok çalışmalıyız. Çünkü çalışmak bizi kurtaracak ve mutlu edecek olan yegane temeldir.

Eğer ki rahat yıllarımızda çalışmazsak ilerde  hem maddi sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz hem de kendimizi ruhen mutsuz hissederiz.  Onun  için elimizden geldiği kadar  , gücümüz, kuvvetimiz yerindeyken şimdiden çalışmalıyız , üretmeliyiz   Yeri geldiği zaman uykusuz kalmalıyız, yorgun olmalıyız, eğlenceye fazla vakit ayırmamalıyız, fazla  eğlenmemeliyiz.  Amacımıza ulaştıktan sonra  zaten mutlu günler hep bizim olacaktır. Bunun için  var gücümüz ile çalışmalı ve alın teri dökmeliyiz. Rahatlığımıza kıymalıyız ve rahatımızı düşünmemeliyiz. Rahatlığına düşkün olan insanlar; devamlı  yemek , içmek , eğlenmek isteyen  insanlar  çalışmadığı zaman ilerde  çok güçlük yaşarlar. Çünkü zamanın kıymetini, gençliğin kıymetini bilmezler. Onun için vaktimizi boşa harcamamalıyız ve devamlı çalışmalıyız.

Çalışmanın önemi ile ilgili şu sözü de unutmamalıyız : " Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde  tırmanmamıştır." Yani başarılı olan insanlar, topluma faydalı olmuş insanlar çok emek ederek,  tırnağı ile toprağı kazıyarak bu bugünlere gelmiştir.







0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...