Pillerin İnsanlara ve Çevreye Verdiği Zararlar Nelerdir ?

 Atık Pillerin Çevreye Zararları, Atık Pillerin Zararları Nelerdir Kısaca


Boyutlarının küçük olması sebebiyle insanlar pilleri kullanıp bittiği zaman rahatlıkla etrafa atabiliyorlar . Artık sıradan bir olay haline gelen pilleri kaldırıp atmanın ne kadar zararlı olduğu insanlar tarafından yeteri kadar algılanamamaktadır . İnsanlar atık pilleri doğaya atınca hem kendilerinin hem de doğanın ne gibi zararlar göreceğini düşünememektedirler.

Atık piller hem insanlara hem de tabiata büyük zararlar vermektedir . Pillerin içinde bulunan elementler cıva, çinko, kadmiyum, mangan, kurşun, lityum, nikel, demir, kobalt ile oluşmaktadır . Bu elementlerin toprağa karışması toprağa büyük zarar vermekte ve dolayısıyla topraktaki canlılar ve insanlar bu durumdan çok etkilenmektedir.

Toprağa atılan ve karışan piller yok olmayıp süreç içerisinde  içindeki elementlere ayrışırlar bu elementler yer altı sularına karışarak zarar vermektedir . Topraktaki mineraller bu elementler yüzünden çürüyüp yok olur ve toprak verimsizleşir . Toprağa karışan zararlı maddeler yüzünden insanlarda nörolojik ve sinirsel hastalıkların yanı sıra kanser , karaciğer ve böbrek gibi sorunlara sebep olabilmektedir.

Netice olarak doğaya düşüncesizce atılan piller doğaya karışına kadar ve karıştıktan sonra hem insanlara hem de doğaya büyük zararlar verir . Hem doğanın hem de bizlerin geleceği için atık piller atık pil toplama kutularında biriktirilmeli ve geri dönüşümüz sağlanarak çevreye zarar vermesinin önüne geçilmelidir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...