Ne Oldum Dememeli , Ne Olacağım Demeli Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

 

Ne Oldum Dememeli , Ne Olacağım Demeli Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsan  olarak hayatta hem doğrular yaparız hem de yanlışlar . Bazen bir anlık hata ile şımarabiliriz ve kendimizi kaybedebiliriz . Önemli olan  bu şımarmayı ya da sevinmeleri ölçülü düzeyde yapabilmektir. Bir başarı sağladığımız zaman   elbette sevinmeliyiz fakat bu başarının daim olması için de çalışmaya ve üretmeye devam etmeliyiz .

Yani nitelikli insan olmaktan asla vazgeçmemeliyiz . Kısa süreli başarılar peşinde değil uzun süreli başarılar peşinde koşmalıyız .  Başarılı olduğumuz zaman da alçak gönüllü olmaktan vazgeçmemeliyiz . İyi bir insan olmalıyız .  Geleceğimizi düşünerek hareket etmeliyiz ve hayatta asla  kendini kaybeden insan tipi içine girmemeliyiz . Sonumuzu düşünmeliyiz .  Sağlanan  başarılar sonucunda maddi durumumuz çok iyi bir düzeye ulaşabilir . Bu durumda maddi durumu iyi olmayan insanlara tepeden bakmamalıyız . Yani ne oldum dememeliyiz , acaba sonumuz nasıl olacak diye her zaman  erdemli davranışlar içinde hareket etmeliyiz . Yani çok fazla havalara girmemeli ve her zaman tevazu sahibi insan olmalıyız .

İnsanlara karşı iyi davranmalıyız ve her zaman iyi insan olmalıyız . Başarıların devam etmesi için sürekli çalışmalıyız ve sonumuzu düşünmeliyiz .  Ne oldum dememeli , ne olacağım diyerek hayatı geçirmeye çalışmalıyız.




0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...