Kuran'ın Aklımızı Kullanmamızı İstemesinin Nedenleri Nelerdir ? Kompozisyon Yazınız .

   Kuran'ın Aklımızı Kullanmamızı İstemesinin Nedenleri Nelerdir?  Kompozisyon Yazınız .

Kutsal kitabımız olan Kuran-ı Kerim'de Yüce Mevla'm bizlere ilk olarak oku  demiştir . Yani Kuran'ın ilk emri okudur. Kişi ya da kişiler okuyarak bilgi sahibi olacaklar , doğruyu ve yanlışı ayırt edebilecekler , haksızlık karşısında susmayacaklar , zalime baş eğmeyecekler , sorgulayacaklardır. İnsanlar aklını kullanmalıdır.

Oradan  buradan duyduğu bilgiler ile hareket ederek değil kendileri araştırıp öğreneceklerdir . Allah bizlere akıl vermiştir . Aklımızı kullanarak okumalıyız , araştırmalıyız.  Müslümanlığın gerektirdiği  görevleri yapmalıyız. Dini iyi idrak etmeliyiz.

Kuran'a göre yaşamalıyız . Hayatımız Kuran'ın gölgesinde geçmelidir  Düşünmeliyiz , çalışmalıyız ve iyiliklerin peşinde koşmalıyız . Güçlü ve zalim olanın yanında değil güçsüz de olsa  haksızlığa uğramış kişilerin yanında olmalıyız.

Dini işlerimize alet etmemeliyiz . Hem dünya için hem de ahiret için çalışmalıyız . Dünya malına tapmamalıyız . Aklımız kullanmalıyız ve ibadetlerimiz tam anlamı ile yerine getirmeye çalışmalıyız.

 Can yakmamalıyız , ah almamalıyız , zalim olmamalıyız . Bu dünyanın işleri ile oyalanıp öbür dünyayı ihmal etmemeliyiz . Aklımızı kullanarak doğruyu bulmaya çalışmalıyız. Düşünmeye vakit ayırmalıyız.






Kuran'ı Kerim'i iyi bir şekilde okumalıyız , mealini de okumalıyız , tefsirleri okumalıyız ve Kuran'da ne anlatılmak istendiğini  kendimiz araştırarak bilmeliyiz . Çünkü bu her Müslümanın vazifesi olmalıdır .  Aklımızı kullanarak Kuran doğrultusunda yolumuza devam edersek Allah'ın izni ile işimiz rast gider .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...