Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

 

Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Saygı ve sevgi insan ilişkilerinin en vazgeçilmez iki ögesidir . Çünkü bu vasıflar olduğu sürece insanlar arasındaki kardeşlik ve dayanışma gücü daha fazla olur . Özellikle de komşular arasında saygı ve sevginin olması ilişkileri olumlu yönde etkiler . İyi bir komşu size her zaman destek olacak , her anınızda yanınızda olacak kişilerdir.

Ailemiz yanımızda olmadığı zaman bizim yardımımıza koşan kişiler elbette komşularımız olacaktır.  Onun için komşularımızla her zaman iyi geçinmeliyiz . Onlara karşı saygıda kusur etmemeliyiz. Komşular birbirlerinin hem iyi günlerinde hem de kötü günlerinde yanında olmalıdır. Komşumuz çok büyük  bir sıkıntıya düştüğü zaman onun elinden tutup kaldıracak olan ilk kişi ya da kişiler bizler olmalıyız.


  
İlişkilerimiz güvenilir ve sağlam olduğu zaman  daha uzun ömürlü olur . Çıkarcı komşular olmamalıyız fakat her zaman da birbirimize yardım etmeliyiz. Karşılıklı anlayış ve sevgi içinde hareket etmeye çalışmalıyız . Komşumuza asla kötü davranmamalıyız. Kalp kıracak , gönül incitecek hal ve  hareketlerden kaçınmalıyız.

Türk toplumu için çok önemli manevi değeri olan komşuluk ilişkileri her zaman devam etmelidir . Güven devam etmelidir , yardımlaşma ve dayanışma , kardeşlik ve barış daim olmalıdır . Ancak böyle olursa komşuluk daha güzel olur ve daha sağlam temellere oturur .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...