Emek İle İlgili Özlü Sözler



 Emek İle İlgili Özlü Sözler

Yüce Allah insanları bu dünyada imtihan etmek için yaratmıştır . Bu dünyada güzel ameller için emek eden , alın teri döken insanlar Allah'ın da izni ile cennete gidecektir . Hırsızlık yapmadan , başka birinin  malına göz koymadan , namus  ve şeref ile çalışarak eve  ekmek götürebilmek  çok erdemli  bir davranıştır . Her şeyin tadı çalışınca olur.

 Dinlenmek bile çalışınca daha güzel olur . Bunun için her zaman çok çalışmalıyız , emek etmeliyiz . Hak etmediğimiz yerlere torpil ya da rüşvet ile gelmeye çalışmamalıyız . Kim hak ediyorsa ona hakkı verilmelidir. İnsan bu dünyada amacına ulaşmak için çok çalışmalı ve emek etmelidir . Çünkü ancak emek ettiğimiz zaman amaçlarımıza ulaşırız ve hak ettiğimiz yere geliriz.


Emek etmek ile ilgili özlü sözler şunlardır :
* '' Başınız hareket ettiği ve sallandığı müddetçe rızıktan ümit kesmeyin''. Hadis-i Şerif.
* '' Ne karınca zayıf olmakla aç kalır, ne de arslan pençesinin ve kuvvetinin zoruyla karın doyurur''. Sadi
 * '' Sevgi emekmiş. Emek ise vazgeçmeyecek kadar ama özgür bırakacak kadar sevmekmiş''. Can Yücel
* '' Emek, sermayeye öncüldür ve ondan bağımsızdır. Sermaye ancak emeğin meyvesidir ve emek olmadan sermaye olmazdı. Emek sermayeden üstündür ve daha büyük önem arz eder''. Abraham Lincoln.




* '' Büyük olmanın yolu da, deha gibi çalışma ve alın terinden geçer''. Albert Camus
* ''  Büyük değeri olan şeyler, ucuza mal olmaz. Bulduğunuz şeyin değeri; ararken sarf ettiğimiz emek kadardır''. İmam Maverdi.
* '' Emeksiz yazılan yazı, keyifsiz okunur''.  Samuel Johnson.
* '' Emek olmadan hiçbir şey yetişmez''.  Sofokles.
* '' Kırışmış alnıma bakma hor, değerimi asil adamlara sor, mücadele demektir verdiğim emek, ihanettir hortum ile emmek''.  Selim Temiz.
* ''  İçinizden biri rızık talebini  bırakıp da mescitte oturmasın. Kim böyle yapar ve   Allah beni rızıklandır derse, şüphesiz bu, sünnete aykırıdır. Bilirsin ki gökten  ne altın yağar ne gümüş''.
* '' insanlar kötülüğe yığınla akın eder çünkü yol düz ve kısadır fakat iyiliğin önüne Allah alın terini koymuştur''. Hesiodos.
* '' Hiç kimse elinin erneğinden daha hayırlı bir şey yememiştir . Allah’ın peygamberi Davut (a.s.)da elinin emeğinden yerdi''.  Hadisi Şerif.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...