Dua İbadetin Özüdür İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

   Dua İbadetin Özüdür İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Dua etmek insanı en çok rahatlatan , insanı iç huzura erdiren kutsal bir  eylemdir . İnsan her zaman dua etmeli ve Rabbi ile içinden konuşmalıdır. Dua ederek daha çok rahatlar ve kendimizi manevi bir ortamın içine sokarız. Yüce Allah dua eden elleri geri çevirmez . İbadetlerimizi hakkı ile yerine getirdikten sonra yapılan içten bir dua , içten bir yalvarış Rabbimiz'in  bizi daha çok sevmesine neden olur.


Dua ibadetin  en önemli ögesidir. Yani dua etmek de bir ibadettir. Bunun için dua etmeyi  hiçbir zaman bırakmamalıyız.  İyi günümüzde , kötü günümüzde hep Rabbimiz'e sığınmalı , ondan yardım istemeliyiz.  Dua ederek sabırlı olmayı da öğreniriz.  İnsan sadece kendisi için dua etmemeli , tüm mümin kardeşleri için , tüm insanlığın iyi olması için dua etmelidir. Bazen dünya işlerine o kadar çok aldanırız ki dua etmeyi unuturuz .  Bazı günler ise başımız sıkıştığı zaman biz ne zamandır dua etmiyoruz, acaba neden dua etmekten bu kadar uzaklaştık diye üzülür ve tekrar  Rabbimiz'e  döner ve ondan bizi affetmesini isteriz . İnsan illa ki zor günlerinde dua etmemelidir.




Rahat günlerinde de dua etmeli ve Yüce Allah'a bulunduğu durumdan dolayı her zaman şükretmeli , asla isyan etmemelidir . Allah'ım neden böyle oldum, niye benim başıma böyle şeyler geldi diye  Allah'a isyan etmemeliyiz.


Dua ederken  tüm samimiyetimiz ortaya koymalıyız , tüm içtenliğimizi ortaya koymalı ve Allah'a yakarışta bulunmalıyız . Böylece hem daha mutlu oluruz  hem de daha huzurlu oluruz .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...