Akıl Akıldan Üstündür Sözü İle İlgili Kompozisyon

 Akıl Akıldan Üstündür Sözü İle İlgili Kompozisyon

Kişi her şeyi bilemez . Çünkü herkesin ilgisi , yetenekleri farklıdır . Kimi insanların sayısal , kimi insanların sözel , kimi insanların ritmik vb . zekası daha yüksek olabilir . Bizim yaptığımız bir işi başka biri bizden daha iyi yapabilir ve daha güzel  beceriler ortaya çıkarabilir . Bunun için de akıl akıldan üstündür denilmiştir .  Bir işi iyi yaptığımız düşünebiliriz fakat bizden daha iyi yapan insanlardan da yardım almalıyız . O insanların da bilgilerinden , becerilerinden , deneyimlerinden faydalanarak  işimizi daha iyi yapmaya çalışmalıyız.

Bilen ile bilmeyen bir olmaz . Bilen her zaman daha üstündür.  Bunun için bizden daha çok bilen kimselerden  destek almalıyız. Kendi kafamıza göre hareket etmemeliyiz . Her şeyi yapabilecek ne gücümüz vardır ne de yeteneğimiz . Bunun için başımıza buyruk hareket etmekten kaçınmalıyız. Özellikle de büyüklerimizin bize verdiği öğütlere kulak asmamalıyız , onları dinlemeliyiz . Bizim çok iyi bildiğimiz işleri de biz de başka insanlara öğretmenli ve onlara yardımcı olmalıyız.

Böylece toplum olarak dayanışma içinde yaşamalıyız ve birbirimizin aklından yararlanmalıyız . Atalarımız da daha iyi bilgi ve becerilere sahip olmamız için akıl akıldan üstündür birbirimize destek olmalıyız demek istemiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...