Nanoteknolojinin Zararları Nelerdir?

 Nanoteknolojinin Zararları Nelerdir?  


Nanoteknoloji hayatı kolaylaştıran bir çok yenilik getirdi . Leke tutmayan kumaşlar , deterjanlar ve daha birçok üründe bu rahatlık kendisini hissettirdi . Ancak nanoteknolojinin olumlu olduğu kadar olumsuz ve çok da tehlikeli yönleri vardır . Nanoteknolojinin zararları şunlardır :

- Birçok makinede kullanılan nano zerrecikler metal ve hidrokarbon barındırmakta , bu da insanların akciğerlerine büyük zararlar verebilmektedir.


- Çok küçük boyutlarda olmaları vücuda ve hücrelere rahatlıkla girebilmelerine ve çeşitli zararlar verebilmelerine olanak tanımaktadır .
- Doğal olmayan ve zehir içeren hiçbir maddeye vücudun bağışıklığının bulunmaması nano zerreciklerle ilgili başka bir tehlikedir .
- Kendi kendini temizleyen boyalar ve yüzeyler gibi alanlarda kullanılan nano zerrecikler tüm yan etkileri ile hayatımızın içine iyiden iyiye girmeye başlamıştır .



- Duke Üniversitesi'nden Eva Oberdorster yaptığı bir araştırmada balık dolu bir su tankına nano atomlar koymuş ve bu atomların alıkların beynine verdiği zararı ispatlamıştır .
- Rice Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada ise nano yüzeylere bağlanan yiyeceklerdeki proteinlerin yapısında değişme gözlemlenmiştir .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...