Kandil Gecelerinde Ailenizde Ve Çevrenizde Ne Gibi Farklılıklar Yaşandığını Araştırınız ?

Kandil Gecelerinde Ailenizde Ve Çevrenizde Ne Gibi Farklılıklar Yaşandığını Araştırınız?


Üç ayların girmesi ile  kandil geceleri de başlamış oldu . Kandil geceleri Müslüman alemi için çok önemlidir . Çünkü bu geceler dini açıdan çok önemli olan gecelerdir.

 Kandil gecelerinde aile içinde kandiller tebrik edilir . Büyükler küçükleri sever , küçükler büyüklerin ellerinden öper ve büyüklerinin kandilini kutlar . Uzakta olan yakınlar birbirlerini telefonla arayıp muhabbet ederler . Herkes birbirinin kandilini kutlar, hal ve hatırlar sorulur.

 Annelerimiz evde çeşitli kandil simitleri , sıcak helvalar ve tatlılar yaparak ortamın daha sıcak ve samimi olmasını sağlar .

Kandil gecelerinde camilerde dini etkinlikler yapılır ,  dualar edilir . İnsanlar bu günlerde birbirini ziyaret eder ve birlik ve beraberlik olur . İnsanın içi daha çok sevgi ile dolar , insan bu günlerde daha mutlu olur ve daha iyimser olur . Bunun için karanfil geceleri biz Müslümanlar için çok önemli bir yere sahiptir.






Kandil gecelerinde küslük olmamalıdır . Küs olanlar barıştırılmalıdır , büyüklerin hal ve hatırı her zaman sorulmalıdır . Kardeşlik duygusu paylaşılmalıdır , komşular yaptığı helvalardan ve simitlerden birbirlerine gönderir ve böylece de mutlu bir ortam olur .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...