İyilik İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İyilik İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Bu hayat hızlıca akıp gidiyor . Onun için şu kısacık hayatta ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey de iyiliktir , sevgidir , saygıdır .  İnsan içini her zaman temiz tutmalıdır.  Kimseye karşı kötü duygular beslememelidir . Herkesin iyiliğini düşünmelidir    İyi olan insan kimseye zarar vermez . Çünkü böyle insanlar vicdan sahibi olan kimselerdir . İyilik kişiyi daha değerli yapar.


 Yani iyi olmak hem kişinin kendisini mutlu ve huzurlu  hissetmesini sağlar  hem de içinde yaşadığı topluma fayda sağlar . Bunun için her zaman iyilikten yana olmalıyız, kötülükten beslenmemeliyiz . İyi insanların yanında olmalıyız , onlarla dost olmalıyız , onlardan güzel ahlak öğrenmeliyiz . İyilik ile ilgili şu söz de çok önemlidir :  

" Birinden iyilik gören kimse bu iyiliği hiç unutmamalıdır , birisine iyilik yapan ise yaptığı iyiliği hiç hatırlamamalıdır. "  Charron.  Yani yaptığımız iyiliği de kimsenin yüzüne vurmamalıyız . Karşılıksız iyilik yapmalıyız . Çünkü erdemli insanlara böyle davranmak yakışır .  Yaptığımız iyilikleri gizli yapmalıyız, kimseye söylememeliyiz .



Dünyamızın sevgi dolu, saygılı insanlar ile iç içe olması için   çocuklarımızı da iyi yetiştirmeliyiz  ve onların iyi insan olmaları için elimizden gelen her türlü fedakarlığı  yapmalıyız . Onlara iyi bir gelecek hazırlamaktan çok , geleceğe iyi insanlar,  erdemli insanlar  hazırlamak en birinci  amacımız olmalıdır.  İyilikten uzak bir yaşam  gerçek bir yaşam sayılmaz. Çünkü iyiliğin olmadığı yerde gülen yüzler,  gülen gözler yoktur. Mutsuzluk, hazımsızlık ve daha bir çok olumsuz şeyler vardır.

 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...