İşleyen Demir Pas Tutmaz Atasözü İle İlgili Düşünce Yazısı Yazınız .

İşleyen  Demir Pas Tutmaz Atasözü İle İlgili Düşünce Yazısı  Yazınız .


Çalışan insan , alın teri döken insan boş  kalmadığı için bu insanlar pas tutmaz . Yani  böyle insanlar körelmez . Çalışmayan insan ise körelir ve aklında olan bilgileri bile zamanla unutmaya başlar . Parlak olmak için ,  aklımızda olan bilgilerin uçup gitmemesi için çalışmayı sürekli hale getirmeliyiz .  Dinlenmenin bile tadı, alın teri döktükten sonra çıkar.

Sürekli oturan, hiç çalışmayan insan hayattan da sıkılır ve bir zaman sonra hem fiziki olarak  hem de  duygusal olarak  kendisini kötü hissetmeye başlar .Bunun için her zaman çalışmalıyız ve çalışmaktan asla vazgeçmemeliyiz . Örneğin; öğretmensek iyi bir öğretmen olmalıyız. Sadece üniversitedeki bilgilerimiz ile yetinmemeliyiz. Kendimizi devamlı yenilemeliyiz . Güncel bilgileri takip etmeliyiz . Çeşitli yazarların eserlerini okumalıyız . Öğrencilerimize daha faydalı olmak için yeni yöntem ve metotlar ile dersi işlemeliyiz . Böyle olduğumuz zaman hem aktif bir  öğretmen oluruz hem de öğrencilerimize faydalı oluruz. Ya da mesleğimiz annelik ise öyle bir anne olmalıyız ki yetiştirdiğimiz çocuklar geleceğe ışık tutsun ve körelmeden, aydınlık yollara doğru koşsun. 

İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli fark onun aklının olması ve  çalışması, üretmesi, bilime, ilime öncülük etmesidir. Durmadan, bıkmadan çalışmaya devam eden kişiler elbette bu emeklerinin sonucunu bir gün alacaklardır. 


                                                  

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...