Kış Mevsiminin, Sizi Nasıl Etkilediğini Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız.


Kış  Mevsiminin, Sizi Nasıl Etkilediğini Anlatan Bir Kompozisyon Yazınız.

Kış mevsimi  denince akla gelen kar, soğuk, sis,  soba, kestane, kızak, buzlu yollar , vb. kavramlardır.  Bir yandan güneşin  eskisi gibi olmaması bir yandan da dışarı fazla çıkamayışım sıkar canımı.  O yaz günlerinin eski aydınlığı eski neşesi yoktur. Fakat sonra oturur şöyle bir düşününce aslında o kadar da kötü bir mevsim değildir kış mevsimi derim.  Karın o lapa lapa yağması, pencereden o muazzam   kar yağışını izlemenin verdiği hazdır belki de beni bu mevsimden  soğutmayan şey ya da soğuğun ardından karın yağması ile havanın az da olsa ılımaya başlaması ve dışarıya çıkma isteğinin olmasıdır . Kar ile  birlikte hava a da olsa sıcaklayınca hemen  dışarı koşar yürüyüş yapmaya başlarım. Karlı yollarda yürümenin keyfi de ayrı bir yerdedir benim için. Bu kış virüsten dolayı daha farklı geçse de  yine herkes kalabalık şekilde kar topu oynamasa da ailesi ile birlikte oynamaya çalışmaktadır. Eski ki günlerimizi, kalabalık kış akşamlarını çok özlüyoruz fakat şu anda biraz beklemek ve sabretmek zorundayız. 

Kış mevsimi beni şu şekilde etkiler: Soğuk havanın içime işleyişi sırasında hissettiğim üşüme duygusunun ve ürperme  hissinin  eve geçince bir an önce son bulacağı güvenidir.  Yaz mevsimi kadar olmasa da  bu mevsimde  de çok güzel şeyler  .  Bir yandan dışarıda yağan karı gören çocukların yerlere yatarak kar topu oynaması, diğer yandan dedelerin torunları için kendi elleri ile yaptığı kızaklar ve torunlarının o mutlu ve  hissiyatlı gülüşüdür kış mevsimi.
Sıcacık evlerde sıcacık karşılama, sıcak gülüşler,  gerçek komşulukların  yaşandığı, biz duygusunun, birlik duygusunun yaşandığı mevsimdir kış mevsimi.  Soğuğun o acımasız  hallerinin  soba başında ısınarak geçtiği  duygudur kış mevsimi benim için.  Annemin sobaya patates atışı, babamın soba üzerinde kestaneleri  pişirmesi, babaannemin  abdest almak için  ibriğini  koyduğu sobanın verdiği ısıdır kış mevsimi. Ne güzel bir mevsimdir  kış mevsimi fakat kazaların olması, sisli günlerde , donmuş yollarda ,trafik kazalarının yaşanması, soğukta evi olmayan kimselerin dışarıda donarak hayata veda etmesi, çığ altında kalan,   yaşamını kaybeden kimselerin olması, evine ekmek götüremeyen babanın feryadı, yazın iş bulup da kışın iş bulamayan canların çilesidir kış mevsimi.  Kış mevsiminde en sevmediğim şey ise boynumda ve kollarımda olan ağrıların artmaya başlamasıdır.  Boyun düzleşmem olduğu için  ve bu düzleşmede de ilerleme olduğu için ağrı ve sertleşme kollarıma vurmaktadır. Soğuk hava bu ağrılarımı daha çok tetiklediği  için ruh halim daha gergin ve daha  mutsuz olur bazı günlerde, özellikle rüzgar ve ayazın birlikte olduğu günlerde ağrılarım çok şiddetli olur. Bu da beni mahveder elbette.

Herkes farklı anlamlar yükleyebilir fakat kış mevsiminin bende bıraktığı izlenimler duygular bunlardır.   Fakat yine de her şeye rağmen vardır her mevsimin olduğu gibi kış mevsiminin kendine özgü yanları ve güzellikleri.  Sağlıklı ve günlerin ve ağrısız yaşamların bizi bekleyeceği günler olsun  ve mevsimler olsun inşallah. 

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...