Engelli Bireylerin Zorlukları Aşıp Başarıya Ulaşmaları Konusunda Ne Düşünüyorsunuz?


Engelli Bireylerin  Zorlukları Aşıp Başarıya Ulaşmaları Konusunda Ne Düşünüyorsunuz?  

Hayatta neyin ne getireceğini hiçbir zaman  bilemiyoruz. İnsanoğluna böyle bir kabiliyet verilmemiştir . Bunun için de hayatta her zaman  kendini bilen ve hayata karşı haddini bilen kişiler olmalıyız. Bugün sağlıklı olabiliriz fakat yarın uyandığımızda  konuşamayabiliriz ya da  başka şeyler yaşayabiliriz. İşte bunun için de haddimizi bilmeliyiz ve çevremizde gördüğümüz engelli kimselerin halinden anlamalıyız.

Engelli kardeşlerimiz çok özel  ve toplumun nadide parçalarıdır. Onlara gereken ilgiyi  ve sevgi verildiği zaman onların başaramayacağı iş yoktur. Yeter ki onları toplumdan soğutmayalım, onlara acır gibi bakarak onların acı çekmesine izin vermeyelim. Onları gerçekten , yürekten ve koşulsuz  sevelim ki onlar da başarılarına başarılar katsın ve engeli avantaja çevirsinler. Engelli kardeşlerimizin  başına gelmiş onca zorluğu aşıp başarılara ulaşması harika bir şeydir ve   bu durumdan da çok mutlu oluyorum.  Onlar isterse her şeyi yapabilirler , yeter ki onları kırmayalım, onları üzmeyelim ve onlara fırsatlar sunalım. Kendimizi onların yerine  koyarak empati kurma  becerisine sahip olalım. Önemli olan   neremizin engelli olduğu değil, önemli olan kalplerimizin, duygularımızın, düşüncelerimizin engelli olmamasıdır. Engellerin başarıya engel olamayacağını şu örnekle açıklayabilirim.  Ludvig van  Beethoven diye birini söylesem hemen hemen çoğunuza tanıdık gelir bu isim. İşitme problemleri yaşamasına rağmen muhteşem  senfoniler bestelemiştir. Hatta 9. senfonisini  işitme yeteneğini tamamen kaybettiğinde sergilemiştir. Bir diğer örnek ise bizden biri. Eşref Armağan'dır. Ankara'da yaşayan ve doğuştan görme engelli olan Eşref Armağan kırk bir yıldır resim yapmaktadır. Avrupa ve Amerika'da çeşitli sergiler açmıştır.  Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Başkanı  Clinton'un da portresini  yapmıştır.  Ülkemizin yetiştirdiği değerli kimselerden biri olan bu beyefendi de engelli olmasına rağmen  engeli mucizeye dönüştürmüştür. Bundan dolayı engellere takılıp kalınmamalıdır. 

İşte bizler toplum olarak bunu başaralım ve engelli olan özel kardeşlerimizi sevgimiz ile, saygımız ile başarıya ulaştıralım ve onların başarısının ne kadar değerli olduklarını onlara hissettirelim ve topluma ne kadar faydalı olduklarını onlara söyleyelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...