‘’Bize Değer Kazandıran Şeyler Yaptığımız İşlerdir.’’ Sözünü Açıklayınız.


‘’Bize Değer Kazandıran Şeyler Yaptığımız İşlerdir.’’ Sözünü Açıklayınız.

Kişiye değer kazandıran şey  onun yaptığı güzel ve iyi eylemlerdir. İnsan kendi değerini kendi belirler. Kimse istemeden kendisini değersiz duruma düşürmez.  Bir kişi  dedikodu ediyorsa, insanlara kötü davranıyorsa, yalan söylüyorsa  vb. Böyle kişiler toplum tarafından sevilmez ve değer de görmezler. Oysa güzel ahlaklı olan, başka insanların yaşamına saygı duyan, merhametli olan, milletine , dünyaya faydalı işler yapan, eserler bırakan kişiler ise toplum tarafından hep el üstünde tutulur. 

Değer kazanmak için üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekir. Örneğin; Ülkemizin en önemli bilim insanlarından olan  Aziz Sancar  kimya alanında yaptığı çalışma ile Nobel Ödülü’ne layık görülmüştür. Nobel Ödülünü milleti ve Mustafa Kemal Atatürk adına aldığını söyleyen bu bilim insanını değerli kılan şey ise insanlığa yaptığı faydalı çalışmalardır.  Kişi kendi değerini kendi yaptığı iyi işler ile belli eder. Yeter ki içimizde çalışmak olsun, sevgi olsun, emek olsun yapamayacağımız iş yoktur.

İşte tüm bunları da yaptığımız zaman  herkes tarafından sevilen, sayılan ve değer görülen kimseler haline geliriz. Unutmayın kişi kendisini rezil de eder vezir de eder. Bu kişinin tercihine kalmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...