‘’Eskimiş Fikirler Paslanmış Çivilere Benzer, Söküp Atması Güçtür.’’ Sözü İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.


‘’Eskimiş Fikirler  Paslanmış Çivilere Benzer, Söküp Atması Güçtür.’’ Sözü İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız.

Eskimiş fikirler paslanmış çivilere benzer, söküp atması güçtür sözü ile  anlatılmak  istenen şudur: Kimi geri kalmış, yanlış fikirleri insanların zihninden atmak kolay değildir. Çünkü kimi insanlar kalıplaşmış fikirlere  sahip olduğu için öyle insanların  düşüncelerini değiştirmekte zorlanabiliriz.

Örneğin; eskiden şu  düşünce vardı. Kadın  dediğin evde oturacak,  ev işini yapacak, dışarıda çalışamaz .  Hala bu düşüncede olan insanlar vardır . Çünkü onlara göre  kadın dışarı çıkmamalıdır . Kadın elinin hamuru ile erkek işine karışmamalıdır gibi düşünceler vardır. Bu düşünce son derece yanlış bir düşüncedir ama bu düşüncenin doğru olduğunu söyleyen kişiler hala vardır.  Bunların düşüncelerini kolay kolay değiştiremezsin. Ya da erkek  ev işi yapmamalıdır. Pasta, börek gibi hamur işlerini kadın yapar. Bu da son derece yanlıştır. Çünkü erkek aşçılar çok güzel yemekler yapmakta, kadınlarımız da iş hayatında büyük başarılara imza atmaktadır.

İşte böyle eskimiş fikirlerden uzak durmalıyız ve  kendimizi geliştirmeye çalışmalıyız. Cahil kalmamalıyız. Bilime ve teknolojiye karşı gelmemeliyiz ve kendimizi geliştirmeliyiz.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...