Kültürün Yaşaması Ve Geleceğe Aktarılmasında Geleneklerin Önemi Nedir ? Araştırınız.


Kültürün  Yaşaması Ve Geleceğe Aktarılmasında Geleneklerin Önemi Nedir ? Araştırınız. 8 . Sınıf Türkçe Kitabı 145. Sayfa

Bir toplumun maddi ve  manevi değerlerinin hepsine birden kültür denilir .  Geleneklerimiz de kültürümüzün bir parçası olduğu için  kültürün  yaşamasına ve gelecek nesillere aktarılmasına büyük katkı sağlar . 

Çünkü geleneklerimiz iyi bir şekilde   yaşatıldığı zaman gelecek nesillerin de bu geleneklere sahip  çıkacağınız söyleyebiliriz . Yeter ki kültürümüzün bir parçası olan geleneklerimizi uygulayalım ve onları bozmayalım .
Örneğin; bizim geleneklerimizde misafirperverlik, yardımseverlik  bir gelenektir . Bu da kültürümüzü  daha da güçlü hale getirmiş ve biz ayrılamaz bir bütün olmuşuzdur . Kültürümüzün uzun ömürlü oması için , yeni yetişen nesillerimizin de kültürümüzden , kültürel ögelerimizden haberdar olması için geleneklerimize sahip çıkmalıyız ve geleneklerimizi güçlü bir şekilde ayakta tutmalıyız . Geleneklerine sahip çıkmayan, başka kültürlerine geleneklerine  özenen kimseler milli bir benlik de oluşturamamıştır . Çünkü kendilerine has olan şeyleri yaşamadıkları ve yaşatmadıkları için devamlı özentilik içinde hareket ederler .

Geleneklerine sahip çıkan, kültürüne sahip çıkan kimseler ise toplum içinde kendini daha iyi ifade eder ve daha güçlü kimseler olurlar . Sürekli bir modayı takip etme kaygısı içinde olmazlar ve atalarının geleneklerini yaşatmaya devam ederler.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...