‘’İnsan Diliyle Değil, Yaptığı İşlerle Konuşur.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


‘’İnsan Diliyle Değil, Yaptığı İşlerle Konuşur.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Hayatta belki de en zorlandığımız şey  konuştuklarımızı  hayata geçirebilmektir . Çünkü çok güzel konuşuruz , vaatler veririz , hayaller kurarız . İş uygulamaya gelince  işte orada çakılır kalırız . Çünkü önemli olan bir işi uygulamaktır, hayata geçirmektir . 

Konuşmalıyız da fakat hayata geçirebiliyorsak konuşmalıyız . İşte o zaman konuşmak faydalı olur. Yapamayacağımız şeyleri boş boş konuşmamalıyız . Kendimizi ya da başkalarını umutlandırmamalıyız . İşe uygulayarak başlamalıyız ve bunu da hem kendimize kanıtlamalıyız hem de çevremizdeki insanlara . Yaptığımız icraatler insana, insanlığa faydalı işler olmalıdır . Yaptığımız işler ile konuşulmalıyız, yani işimizde başarılı olmalıyız . Zaten işimizde başarıyı yakaladıysak bizim konuşmamıza bile gerek kalmaz .  Çünkü ne kadar başarılı olduğumuz ne kadar çalışkan ve sorumlu bir insan olduğumuz yaptığımız işler neticesinde ortaya çıkmış olur .

Atalarımızda “lafla peynir gemisi yürümez “ demişlerdir . Konuşmak yetmez yani söylediklerimizi hayata geçirmeliyiz ki bir anlamı olsun .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...