‘’ Elinize Sağlık, Affedersiniz, Kusura Bakmayın…’’ İfadeleri Aşağıdakilerden Hangisiyle İlgilidir? İşaretlediğiniz Kuralların Günlük Hayatınızdaki Yeri Ve Önemini Açıklayınız.


‘’ Elinize Sağlık, Affedersiniz, Kusura Bakmayın…’’ İfadeleri  Aşağıdakilerden  Hangisiyle İlgilidir?  İşaretlediğiniz Kuralların  Günlük Hayatınızdaki Yeri Ve Önemini Açıklayınız.

Görgü Kuralları ve   Nezaket Kurallarının  Günlük Hayatımızdaki Yeri Ve Önemi :
Toplum içinde uyulması gereken kurallardan biri de görgü  ve nezaket kurallarıdır .

Bunlar büyüklere saygılı olmak , küçüklere sevgi ile yaklaşmak , mütavazı olmak , insanları küçümsememek,  şımarık hareketlerden kaçınmak , birine haber vermeden misafirliğe gitmemek , yolda sakız çiğnememek , komşuyu rahatsız edecek gürültülü müzik dinlemekten kaçınmak,  nezaketli olmak, kaba olmamak vb. gibi kurallar toplum içinde uyulması gereken görgü kurallarıdır . Bu kuralları yerine getirmek sadece insana özgüdür . Çünkü insanın aklı vardır ve bu kuralları uygulayabilecek kapasitesi vardır . Görgü kurallarına uyulmadığı zaman kişi toplum içinde kınanır ve dışlanır . Toplum içinde kabul görebilmek için , sevilmek ve sayılmak için görgü kurallarına ve nezaket kurallarına mutlaka uyulmalıdır . İnsanlara kaba davranılmamalıdır . Her zaman kibar ve asil bir insan olmalıyız . 

Argo kelimeler kullanmaktan kaçınmalıyız.  İnsanları rahatsız edecek hal ve hareketlerden kaçınmalıyız . Toplum içinde kabul görmüş bu kurallara uyarak mutlu bir şekilde yaşamaya devam etmeliyiz .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...