‘’Düşünüyorum O Halde Varım.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


‘’Düşünüyorum O Halde Varım.’’ Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsanı  diğer canlılardan ayıran temel fark , Allah tarafından onlara verilen akıldır . İnsanlar aklı ile neyin doğru neyin yanlış olduğunun farkında olan canlılardır . İnsanlar aklı ile düşünme kabiliyetine sahip olan  canlılardır . Biz düşündüğümüz sürece varız . Çünkü tüm işlerimizi düşünerek yaparız , yani aklımızı kullanarak hareket ederiz . Mesela hayvanlarda akıl olmadığı için onlar düşünemez .

Nereden zarar geleceğini kestiremez . Ama insanlar düşünerek aklı sayesinde nereden zarar geleceğini bilir . Çünkü insanın aklı vardır ve iyi ve kötüyü ayırt edebilir . Ben düşündüğüm sürece varım . Eğer düşünme yeteneğimi kaybettiysem yaşayan  ölüden farkım olmaz . Birçok filozof da düşünerek çeşitli  yorumlar yaparak, çok okuyarak hayata dair farklı görüşlere sahip olmuştur . İşte felsefe de bu şekilde ortaya çıkmıştır. Her insan  farklıdır . Her insanın görüşü de aynı değildir . Bundan dolayı her insan kendine göre  farklı bilgilere sahip olur .  Düşündüğümüz sürece daha mantıklı kararlar alırız . Düşünmeden hareket ettiğimiz zaman ise hatalar yapabiliriz .

Düşünerek kendimizi iyi tanımalıyız, aklımızı iyi kullanmalıyız ve hayattaki amaçlarımıza düşünerek ulaşmaya çalışmalıyız .


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...