''Cennet Anaların Ayakları Altındadır'' Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız .


''Cennet Anaların Ayakları Altındadır''  Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız .

Sevgili Peygamber Efendimiz anneliğin  , analığın çok kutsal bir görev olduğunu belirtmek istemiştir . Dünyadaki en önemli vazifelerden biridir analık . Analarımız bizi Yüce Allah'ın izni ile dünyaya getiren , bize sütünü veren , ağladığımız zaman  hep yanımızda olan ve bizi bağrına basan , elleri öpülesi değerli varlıklarımızdır .

Yemeyip yediren , giymeyip giydiren , içmeyip içiren can analarımıza çok şey borçluyuz . Ne kadar çalışırsak çalışalım , ne kadar ona hizmet edersek edelim onların haklarını asla ödeyemeyiz . Bunun için kıymetli analarımızın değerini bilmeliyiz . Büyüdüğümüz zaman onların bizim için yaptığı fedakarlıkları asla unutmamalıyız . Onları  terk etmemeliyiz . Analarımız bakıma muhtaç olduğu zaman elimizden geldiği kadar onlara en iyi derecede bakmalıyız . Onlara asla kırıcı sözler etmemeliyiz . Onlara değil bağırmak "öfff" bile dememeliyiz . Dinimizde de anneye ve babaya saygısızlık büyük günahlardandır . Kimi analarımızın görevleri daha  zordur . Çünkü çocukları engelli olan , sonradan çeşitliği hastalığa tutulan çocukları için her şeyi yapan bu değerli annnelerimiz Allah katında da daha çok sevap alırlar . Çünkü hiç bıkmadan, usanmadan, kendi ciğerine sahip çıkmıştır ve onu asla bırakmamıştır . Yüce Allah kimi kadınlarımıza ise biyolojik analığı nasip etmemiştir . Fakat öyle analar vardır ki kendi doğurmadığı halde yurtlardan aldığı çocukları canından çok sevmekte ve onlar için her türlü fedakarlığı yapmaktadır . İşte böyle analar da elleri öpülesi, saygı duyulası kıymetli analarımızdır .

Anne gibi anne olan ve çocuğuna sahip çıkan , onu kimseye muhtaç etmeyen saygıdeğer anaların ellerinden ve gözlerinden öperim . Her ne kadar bu zor görevi her  türlüğü yokluğa rağmen devam ettiren ve sabırlı olan , elleri öpülesi analarımıza selam ve saygılarımı sunarım .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...