Engelliler İle İlgili Kompozisyon


Engelliler İle İlgili Kompozisyon

Her insan aslında bir engelli adayıdır . Bu hayatta kimileri doğuştan engelli olabilir , kimileri sonradan . Engelli olan insanlar için hayat biraz daha zor olur . Çünkü onlar bize ihtiyaç duyarlar . Onlara gerekli olan yardımı her zaman yapmalıyız , onlara karşı nazik ve kibar olmalıyız . Çevremizde engelli olan kardeşlerimiz vardır . Bunlardan kimileri görme engelli , kimileri işitme , kimileri daha değişik türleri .  Engelli olan insanlar daha  hassas insanlar olduğu için onların kalbini asla kırmamalıyız . Onlara gerekli olan her türlü fedakarlığı yapmalıyız .

Devlet engelli olan kardeşlerimiz için her türlü olanağı sağlamalıdır . Engelli olan insanları küçümsememeli , onları hor görmemeliyiz . Onlara kötü yaklaşan , onlara kötü davranan kimseleri uyarmalıyız . Kendimizi engelli kardeşlerimizin yerine koymalıyız . Yani empati kurma becerisine sahip olmalıyız . Yolda gördüğümüz , asansörde gördüğümüz , hastanede gördüğümüz  engelli insanlara bizden yardım isterse hemen onlara yardım etmeliyiz . Onları koşulsuz sevmeliyiz . Hayatın ne zaman ne getireceği belli olmayacağı için bu hayatta çok fazla şımarmamalıyız . Engelli insanları aramıza almalıyız ve onların da sosyal hayata aktif bir şekilde katılabilmesi, iş bulabilmesi için her türlü iyiliği yapmalıyız . Engelli olan  birçok kimse çok iyi başarılara imza atmıştır .

Bunun için engellilere  asla onlar bir şey yapamaz gözü ile bakmamalıyız . Fırsat verildiği zaman , imkanlar sağlandığı zaman engellilerin başaramayacağı hiçbir şey yoktur .

12 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...