Özgürlük Hakkında Kompozisyon

Özgürlük Hakkında Kompozisyon

Özgürlük bireyin başka insanlara zarar vermeden  hayatına istediği gibi şekil vermesi ve hayatını kendi istekleri doğrultusunda yönlendirebilmesidir . Kişi başkalarının özgürlüğüne zarar verir ve ben her istedğimi yaparım derse bunun adı özgürlük olmaz , bunun adı bencillik , egoistlik olur . Kişiler başka insanları da özgür bırakmalı ve hiç kimseyi inançlarından dolayı , siyasi görüşlerinden dolayı , ırkından , mezhebinden dolayı esaret altına almaya çalışmamalıdır .

Her insan hayatını  her yerde özgürce yaşayabilme hürriyetine  sahip olmalıdır . Ülkeler de başka ülkelerin toprağına göz koymamalı , başka milletleri manda ve himaye etmeye çalışmamalı ve insanları bağımsızlıklarından , özgürlüklerinden asla alıkoymamalıdır . Özgürlük denince akla çok şey gelir . Bir insanın özgürlüğü , bir hayvanın özgürlüğü , bir milletin özgürlüğü ve daha birçok şey . Özgür olmak isteyen milletler başka milletlere yenik düşmemek için,  başka milletlerin toprağında  solmamak için her zaman ülkeleri için iyi işler yapmalı , vatan ve milletin bölünmemesi için daima ilim yolunda , bilim ışığında ilerlemelidir . Bunun zaten tek ihtiyaç duyduğumuz şey de her zaman çok çalışmak , üretmek ve bu yönde yolumuza devam etmesini bilmektir . İnsanlar kendi özel hayatlarına saygı duyulmasını istiyorsa başka insanları da özel hayatlarında özgür kılmalı ve insanlara zorla bir şeyi yapmaya çalışmamalıdırlar .  Hoşgörü ve sevgi ortamı zaten özgürlüğü doğurur .


Özgürlüğün olduğu ortamda özgür düşünce ortamı da olduğu için bilim daha çok gelişir ve o ülkeler daha çok kalkınır ve gelişir . Daha güzel bir dünyada özgürce yaşamak için şu sözü aklımızda tutmalıyız : Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşamak dileği ile kalın özgürce , kalın özgürlükle .

9 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...