Zahmetsiz Rahmet Olmaz Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Zahmetsiz Rahmet Olmaz  Atasözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız

Çalışan kazanır , çalışmayan kalır kazanmaz . Yüce Allah bu dünyaya bizi imtihan etmek için getirmiştir . Her şeyi o kadar mükemmel bir incelikle yaratan , evrenin düzenini sağlayan Yüce Allah biz insanların ise çalışarak , emek ederek , alın teri dökerek  kazanç sağlamamızı istemiştir .

Yerinde boş boş oturan , ne de olsa Allah kısmetimi verir deyip çalışmayan hiçbir insan herhangi bir kazanç sağlayamaz ve yaşamında da maddi ve manevi sıkıntılara düşer . Zahmet etmeden gerçekten rahmet , bolluk ve bereket olmaz . İnsan ilk önce çalışmasını bilmeli ve hayatta üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek için hiç durmadan tıpkı bir arının bal yapması gibi çalışmaya ve ilerlemeye devam etmelidir  . Çalışmayan , emek etmeyen bir insan çalışmanın ne kadar değerli bir şey olduğunu anlamaz . Ama çalışmanın , alın teri dökmenin ve karşılığında aldığı rahmetin tadına ulaşan insan yaşamdan da büyük zevk alır ve işine gücüne bakarak hayatını düzgün bir şekilde yaşamaya , helal kazanç sağlamaya devam eder .  Düşünün hayvanlar bile karnını doyurmak için kendilerine yiyecek bir şey bulmak için arayış halindeyken biz insanoğlu , yaratılmışların en üstünü neden çalışmayalım ve çalışıp da karşılığını görmeyelim . Yüce Allah zenginliği istediğime veririm , ilimi ise isteyene veririm diyor . Yani kim çalışmak isterse , üretmek isterse muhakkak karşılığını hem bu dünyada alacaktır hem de öte dünyada . Sevgili Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa'nın da dediği gibi '' Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için ; yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın'' diyerek çalışmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır .


İşte bütün bunları doğru bir şekilde yaptığımız zaman hem bu dünyadan karşılığını alacağız , hem de öbür dünyadan . Onun için   hiçbir anımızı boş geçirmemeli , evimize bereket gelmesi için , dürüst bir şekilde çok çalışmaya ve insanlığa faydalı olmaya devam etmeliyiz .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...