Dürüst Bir İnsan Olmanın Faydaları Hakkında Kompozisyon Yazınız

Dürüst Bir İnsan Olmanın Faydaları Hakkında Kompozisyon Yazınız

Dürüst insan olmak kişinin ilk olarak kendisine saygı duyduğunun ve kendisini değerli bulduğunun göstergesidir aslında . Dürüst insanlar sözünün eri olan , sizi yanıltmayan , iş hayatında , toplum hayatında , aile hayatında aranan ve hep özlem duyulan insanlardır . İnsan dürüst insanlar ile arkadaşlık kurmak ister ve o kişilerin bizi bırakmasını hiç istemeyiz aslında .

Dürüst insan aynı zamanda güvenilir bir insandır . Verdiği sözü yeri ve zamanında tutar ve insanlara yalan sötlemekten kaçınır . Dürüst olan insanlar erdemli insanlardır .  Kişi dürüstlüğü sayesinde , iki yüzlü olmayışı sayesinde kendisini diğer insanlara sevdirir ve bu tip insanlar hayatımız boyunca unutulmaz insanlardır . Özü ve sözü bir olan insanlardır. Dürüst insanlar Allah katında çok değerli insanlardır ve Yüce Allah da her insanın dürüst olmasını istemiştir . Dürüstlüğü ile bilinen Sevgili Peygamber Efendimiz Hz . Muhammed Mustafa her zaman güvenilir bir insan olmuştur ve onun sözüne riayet edilmiştir . Çünkü bu güzel insan , bu güzel Peygamber , güllerin en sevgili ve en güzeli olan Sevgili Efendimiz gibi olmak için bizler de gayret göstermeli ve her zaman güvenilir ve dürüst bir insan olmaya çalışmalıyız .


 Kişi insanlık için , iyilik için , hak için ,  adalet için , doğruluk için her zaman dürüst olmalıdır . Ancak böyle olduğu zaman kazanır .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...