Okumakla İlgili Kompozisyon

Okumakla İlgili Kompozisyon

Okumak  insanı can sıkıntısından kurtaran , boş işlerle bizi uğraştırmayan , bizim daha kültürlü ve çalışkan bir birey olmamızı sağlayan eylemdir . İnsan okudukça gelişir , değişir . Okumayan insan ise paslanır ve bu dünyadan bilgisizce ayrılır  . İnsanın ufkunu açan , insanın aydın bir fert olmasını sağlayan okumak dünyadaki en güzel işlerden biridir aslında .

Düşünsenize dünyada kitaplar olmasaydı , okuma yazmayı bilmeseydiniz bu yaşamda var olmanın hiçbir anlamı olmazdı bence . Okumak insanı kurtarır , onun geleceğine daha sağlam temeller atılmasını sağlar ve kişiyi daha güçlü yapar . Okuyup bir meslek sahibi olan kişi hiç kimseye el açmak zorunda kalmaz , alan el değil veren olur . Okuyan insan hem kendisine hem de içinde yaşadığı topluma faydalı olur ve toplumun kalkınmasını sağlar . Okumayan insan ise ülkesini , içinde bulunduğu çevresini geriye götürmekten başka bir şey yapmaz .  Bundan dolayı her zaman ve her yerde okumalıyız ,üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeli ve vatana ve millete faydalı bir insan olmalıyız .


Okumanın önemli olduğunu en yakınımızdakilere model olarak göstermeliyiz . Kendimize saygılı olmak için , insanlığa hizmet için çok okumalı ve çok gelişerek  çalışkan ve üretken bir kimse haline gelmeliyiz .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...