Söz Alarak Konuşmanın Önemi İle İlgili Kompozisyon

Söz Alarak Konuşmanın Önemi  İle İlgili Kompozisyon

Toplum içinde özellikle de eğitimde okulda , sınıfta söz alarak konuşma daha yaygındır . Söz alarak konuşma her şeyden önce sözü veren kişiye karşı gösterilen bir saygı belirtisidir . Bu öğretmen olabilir , bir arkadaşınız olabilir , aile içinde olabilir , bir konferans sırasında  vb olabilir . 

Toplum içinde söz alarak konuşulmadığı takdirde  başka insanlar da sizin sözünüzü keser ve sizi dinlemez . İletişimin  en güzel kendini ifade etme biçimidir alında söz alarak konuşma . Örneğin ; öğretmen sınıf içinde ders anlatırken sorduğu soruya bir öğrenci cevap verirken başka bir öğrenci de söze girer ve hem arkadaşına hem de öğretmenine ve hem de sınıftaki diğer bireylere saygısızlık etmiş olur . Anlatılan ve konuşulan şeyin ne olduğunu kimse anlamaz . Bunun için her zaman söz alınarak konuşulmalıdır . Bir arkadaşınız sınıf içinde konuşurken o kişinin söyleyecekleri bittikten sonra yine söz alarak konuşulursa  daha iyi olur.

Hem böylece öğretmenin de arkadaşlarınız da gözünde size daha saygıyla yaklaşılır ve etkili bir öğrenme ortamı gerçekleşmiş olur .


0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...