İstiklal Ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy İle İlgili Kompozisyon

İstiklal Ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy İle İlgili Kompozisyon

Türk Milleti her zaman bağımsızlığına düşkün olmuş , eski Türklerde bir devlet yıkılınca hemen yenisini kurmayı başarmışlardır . Çünkü Türk Milleti esarete alışkın değildir . Bağımsızlık Türk Milleti'nin sembolüdür denilebilir aslında . 

Milletimiz çok zor dönemlerden geçmiş , özellikle de Kurtuluş Savaşı sırasında  vatanımız yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış ve fakat milletimizdeki iman gücü sayesinde  topraklarımız düşmana teslim edilmemiştir . Bu süreci gören  sevgili üstadımız saygıdeğer insan Mehmet Akif Ersoy hiçbir para almadan Milletine yürekten yazdığı İstiklal Marşını yazmış ve hediye etmiştir . Vatan ve milleti sevmek budur zaten . O değerli insan da vatanını çok sevmiş ve bu kutsal şiiri bizlere hediye etmiştir . Milletinin ezelden beri hür olduğunu , hiçbir kuvvetin milletimizi yok edemeyeceğini , ay yıldızlı al bayrağımızın özgürce dalgalanacağını ve daha birçok şeyi anlatmıştır İstiklal Marşı'nda .  Vatanımızın kurtulması için binlerce kahraman Türk evlatları şehit olmuş , kimi kahraman Türk evlatları da gazi olmuştur bu kutsal yolda . Bundan dolayı bu vatanın kıymetini iyi bilmeli şehitlerimizin kemiklerinin sızlamamsı için çok çalışmalı ve hep çalışmalıyız .

 Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi zulüm alkışlanmamalı , zalim asla sevilmemeli . Biri ecdadımıza saldırdığında onu defetmeli  ve ona fırsat verilmemelidir . Uysal koyun olmadığımızı , vatan ve  milletimiz için  her şeyi yapacağımızı tüm düşmanlarımıza göstermeli ve her zaman birlik ve beraberlik  içinde vatanımıza sahip çıkmalıyız .


14 yorum:

  1. TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  2. Komposizyon güzel fakat daha çok mehmet akif ersoyun yazdığını bu kadar bildirmeyip istiklal marşının tarihte ne zorluklarla yazıldığını ve ve istiklal marşının bize her daim verdiği mesajlar yazilabilirdi
    Yine de teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Uzun oldugu için hoca okumadı ve internetten olduğunu anlamadı TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten harika
    Mükemmel olmuş.

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...