Önemli Olan İyi Yaşamak Değil, Yaşamı İyi Bitirmektir İle İlgili Kompozisyon

Önemli Olan  İyi Yaşamak Değil, Yaşamı İyi Bitirmektir İle İlgili Kompozisyon

Dünyaya gelen her insan daha sonra yaşam süresi bitince ve zamanı gelince dünyaya veda edecektir .  Çünkü  ölüm haktır . Fakat öldükten sonra arkanda iyi şeyler bırakmak çok önemlidir . Kişi çok zengin biri olabilir , çok rahat bir yaşam sürebilir ama insanlara bir faydası olmadığı zaman bu zenginliğin bir anlamı olmaz .

Çünkü hayatta sadece kendisi için yaşamıştır . Zengin bir insan bu zenginliğini insanlığa hizmet amacı ile kullansa , bir cami , bir okul yaptırsa , fakir çocuklara burs bağlasa , bir hayır kurumuna bağış yapsa ..vb  ölse bile arkasında birçok eser bırakmış olacaktır ve insanlar tarafından iyi anılacaktır . Çünkü geride bıraktığı okuldan , camiden birçok kişi faydalanacak ve bu yapıları yaptıran kişilere hayır dua edecektir . Böyle hayırsever sahipleri ölse bile kendilerine sevap yazılmaya devam edecektir .


Çünkü insanlık için , ilim için bir şeyler yaptırmıştır ve halka hizmet etmiştir . Bundan  dolayı önemli olan çok iyi yaşamak değil ,  yaşamı iyi bitirmektir . Yaşamı iyi bitirdiğiniz taktirde arkanızdan yapılan duaları duyamasanız bile bunların faydasını öbür dünyada alacaksınız .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...