Sorumluluk İle İlgili Konuşma

Sorumluluk İle İlgili Konuşma

Bireyin  yapması gereken işleri  yerinde ve zamanında yapması kişinin sorumlu olduğunun göstergesidir . Sorumlu bir insan  her zaman planlı ve programlı olan kişidir . İşlerini belli bir düzen  içinde gerçekleştirir ve vaktini boş uğraşlar için harcamaz .

 İnsan sorumluluğu küçük yaşlarda kazanmalıdır . Örneğin ; ders çalışma sorumluluğu , verdiği sözü yerine getirme sorumluluğu , evini geçindiren bir babanın sorumluluğu , çocuğuna bakması gereken bir annenin sorumluluğu , bireyin kendisine ve toplumuna karşı sorumluluğu gibi birçok sorumlulukları bulunur .  Aile küçük yaşlarda çocuklarına sorumluluk duygusu kazandırılmalı ve  çocuğa bu temel şeyler  küçükken verilmelidir . Kişi kendine uygun bir hedef belirlemeli ve bu hedef ve hayallerinin peşinde koşmalıdır .  Annemize , babamıza karşı sorumluluklarımız vardır , dini sorumluluklarımız vardır ve bunları yerine getirmeliyiz . Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmediğimiz zaman  yaşamımızın hiçbir anlamı olmaz .


 Çünkü bir meşguliyeti olmayan ve zamanını boş işler peşinde koşturan bir kişi  üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediği zaman ne kendisine faydası olur ne de içinde yaşadığı topluma .  Hayatın anlamının olması için kişinin çalışması ve sorumluluklarını yerine getirmeli ve kendisi ve toplumu ile barışık bir kimse olmalıdır .

15 yorum:

  1. Çok teşekkürler 🙏

    YanıtlaSil
  2. beğendim bu tip yazılar hoşuma gidiyor sade ,yeterli ve kısa yazan kişinin ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler,güzel ve sade bir anlatım olmuş.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler çok sade çok iyi anlatım.

    YanıtlaSil
  5. cok sagolun yarin speaking sinavim var baya yardimci oldu cok tesekkurler🇹🇷🐺

    YanıtlaSil
  6. Çok uzun biraz daha kısaltın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısaltılırsa zaman yetmiyebilir

      Sil
  7. Evet çok iyi ama sınıfta kaldım

    YanıtlaSil
  8. Çok yardımcı oldu yarın konuşma sınavım vardı

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...