Irmak Kenarına Çeşme Yapılmaz Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Irmak Kenarına Çeşme Yapılmaz İle İlgili Kompozisyon

Irmak kenarına çeşme yapılmaz sözü ile anlatılmak istenen ;  ırmak çok büyük olduğu için insanlar ondan dileği gibi faydalanır ve başka bir suya ihtiyaç duymazlar . Ama sen tutup ırmağın kenarına çeşme yaparsan kimse çeşmenin yüzüne bile bakmaz . Yani herkesin kolaylıkla ulaşabileceği şeyleri insanlara satmaya çalışanlar başarısız olurlar .

 Çünkü çeşmeye ihtiyaç yoktur , insanlar gereksinimini ırmağın suları sayesinde gidermektedir . Hayatta da bu şekildedir.  İhtiyacımız olan bir şey çevrede varsa  ve  olan büyük bir şeyin yanına başka küçük bir şey yapılırsa bunun bir anlamı olmaz . Örneğin; yakın çevrenizde çok büyük bir alışveriş merkezi açıldığını düşününün .  Alışveriş merkezinin hemen yanına  küçük bir mağaza açarsa oraya gelen fazla kimse olmayacaktır . Çünkü bir çok mağazayı içine kocaman alışveriş merkezi varken küçük bir mağaza insanlara cazip gelmeyecek ve insanların ihtiyacını da gidermeyecektir .


Zaten ihtiyaçlarını giderecek olan kocaman mağazalar vardır ve küçük mağazaya gerek kalmamıştır.  Bundan dolayı var olan ve ihtiyaç duyulmayan bir şeyi  yapmanın hiçbir anlamı olmaz ve insanlara faydası da olmaz .

1 yorum:

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...