Atık Suların Değerlendirilmesi İle İlgili Kompozisyon

Atık Sular İle İlgili Kompozisyon

Suların çeşitli amaçlar için kullanılması sonucunda  atık sular oluşur . Atık suları geri kazanabilmek mümkündür . Atık suları kazanmak için arıtma yapılması gerekir . Arıtma yapılınca bu suların bir kısmını ya da tamamını eski ki saf haline dönüştürebiliriz .

Sular artık hızla kirlenmekte ve küresel iklim değişikliği sonucunda ise azalmaya başlamaktadır . Bunun için sularımızın ve atık sularımızın iyi değerlendirilmesi gerekir . Tarımda , sanayide , kullanılan atık suların geri dönüşümü sağlanmalıdır . Tarım alanında  geri gelen atık sularda önemli olan fosfatın ve azotun arıtılmasıdır . Sanayide ise  İnorganik ve organik bileşimlerin arıtımı büyük önem taşır . En basitinden evde kullandığımız atık suları farklı bir amaç için kullanabiliriz .  Atık suların arıtılması için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir . Bunlar ; biyolojik arıtma , fiziksel arıtma ve kimyasal arıtma gibi yöntemler uygulanır . Bunun için atık sularımızın kıymeti bilinmelidir . Örneğin; çocuklarımız banyo yaptırdığımız suyu boş yere akıtmak yerine tuvalete dökebiliriz , meyveleri yıkadığımız suyu bitkilere vermeliyiz ,  sularımız boşa harcamamalı ve muslukları çok hızlı değil yavaş akıtmalıyız .


Gün gelecek ve bu atık sulara çok ihtiyaç duyulacak . Bundan dolayı sularımız boşa akıtılmamalı ve atık suların geri kazandırılması sağlanmalıdır . Çeşitli arıtma yöntemleri ile kirli sularımız saf su haline dönüştürülerek tasarruf yapılmalı ve böylelikle gelecek nesillere de su kalmalı ve gelecek nesiller de sağlıklı yaşamalı ve suyun kıymetini bilmelidir . O yüzden insanlarımızı atık sularını boşa harcamamaları konusunda bilinçlendirmeli ve bu konuda üzerimize düşen sorumlukları yerine getirmeliyiz .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...