Arife Tarif Gerekmez Sözü İle İlgili Kompozisyon

Arife Tarif Gerekmez  Sözü İlgili Kompozisyon

Arif  kelime anlamı olarak  kavraması , sezmesi , anlaması güçlü olan ve anlayışlı olan demektir .  Arife tarif gerekmez sözü ile anlatılmak istenen de bilgili olan , bir konu hakkında anlatılanları hemen anlayan ve kavrayan kişiye bir konuyu uzun uzun anlatmaya gerek yoktur .

Kimi insanlar böyle insanlara sanki o kişiler bir şey anlamıyormuş gibi konuştukça konuşur ve hiç susmak bilmezler . Ama Arif olan kişi karşısındaki konuşmaya daha başlar başlamaz anlamıştır zaten kişinin ne demek istediğini , yani ona lafı uzatmanın bir manası yoktur . Yani yolu bilen kimseye yolu göstermenin bir anlamı olmaz , o biliyordur zaten nereye gideceğini .  Arif olan insanlar anlayışı güçlü olan kimselerdir .


 Bu kişiler her şeyi hemen anlayabilen zeki insanlardır . Yani leb demeden leblebiyi anlayan bireylerdir . Bundan dolayı böyle kişilerle nasıl konuşulacağına dikkat edilmeli ve çok konuşmadan anlatacağımız olayı onlara kısa ve öz anlatmalıyız . Çünkü uzatmanın gereği yoktur, onlar hemen kavrar zaten senin anlatacağın konuyu .

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...